"Engelli atamaları için bir an önce çalışma başlatılsın"

 Engelliler Konfederasyonu, 2018 E-KPSS'de 80 üzeri puan alıp atanamayan binlerce engelli aday olduğunu, aralarında ön lisans ve lisans mezunları bulunduğu ve kura ile atama bekleyenlerin de sayısının fazla olduğunu ifade edildi. 

 

 

Engelliler Konfederasyonu, 2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) puanı ve kura ile atama bekleyenlerin atanmasına ve pandemi nedeniyle 11 Ekim'e ertelenen sınava ilişkin açıklama yaptı.


2018 E-KPSS'de 80 üzeri puan alıp atanamayan binlerce engelli aday olduğu, aralarında ön lisans ve lisans mezunları bulunduğu ve kura ile atama bekleyenlerin de sayısının fazla olduğunu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bakanlık, kurum ve kuruluşların KPSS puanı ile alım yaparken eş zamanlı olarak E-KPSS puanı ile de alım yapmalarını, tüm bakanlıkların, kurum ve kuruluşların ekim ayı sonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bildirecekleri memur kadro açıklarına yönelik bildirimlerinde, engelli kontenjanında alım yapmak üzere özellikle bir çalışma yapmalarını ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bu çalışmayı desteklemesini ve denetlemesini, engelli kotasının artırılmasına yönelik yasal düzenleme talebimizin TBMM'nin açılışı ile ivedilikle gündeme alınmasını istiyoruz.

Özellikle artan Covid-19 vaka sayısı nedeniyle sonbahar döneminde yapılması planlanan tüm sınavların Bilim Kurulu kararı ile ertelenmesinin olasılığı da bilinerek; bu olasılığın E-KPSS atamalarının gecikmesine neden olmamasını, bu nedenle 2018 EKPSS puanı ve kura ile atama bekleyenlerin talepleri doğrultusunda atamaya yönelik acilen bir çalışma yapılmasını talep ediyoruz."

"Belirsizlik psikolojilerini bozuyor"

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği, Başkanı Adem Kuyumcu, da bianet'e yaptığı açıklamada, engelli bireylerin atama beklentisi içinde olduğunu ve büyük bir belirsizlik yaşadıklarını söyledi: "Belirsizlik psikolojisi hayattan kopmalarına sebep oluyor. Bu nedenle özellikle engelli bireylerin atamalarının daha hızlı öncelikli yapılması gerekiyor. Bir engelli bireyin atamasının yapılması bir ailenin geleceği demek. Çünkü birçoğu geleceğini bu atamalara bağlıyor ve zaten derin sorunlar yaşamaları da bundan kaynaklanıyor. " (RT)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ