Kamu kurum ve kuruluşlarına 2012 yılında alınması planlanan özürlü memur sayıları hakkında talep edilen bilgilere dair.( 30/05//2012-9189)

Kamu kurum ve kuruluşlarına 2012 yılında alınması planlanan özürlü memur sayıları hakkında talep edilen bilgilere dair.( 30/05//2012-9189)



Kamu kurum ve kuruluşlarına 2012 yılında alınması planlanan özürlü memur sayıları hakkında talep edilen bilgiler Başkanlığımız görev alanı itibariyle incelenmiştir.
           Bilindiği üzere,“Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” 03/10/2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup, kamu kurum ve kuruluşlarının özürlü personel istihdamı yükümlülüğünü yerine getirmeleri amacıyla yapılacak merkezi sınav ve kura usulü ile bunların sonuçlarına göre özürlü personel yerleştirme işlemlerinin Devlet Personel Başkanlığı adına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) Başkanlığınca yapılmasına ilişkin protokol 19/10/2011 tarihinde imzalanmıştır.
Mezkur Yönetmeliğin 14 üncü maddesi 2 nci fıkrasında; “Yerleştirme bakımından; tercihlerin alınması, yerleştirmenin yapılması, yerleştirme sonuçlarının bildirilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının eğitim durumu ve özür grubu itibarıyla koşulları belirlenmiş münhal kadrolarının unvanı ve sayısı, bu kadrolar için aranacak nitelikleri kapsayan bilgiler, Tercih Kılavuzunda yer alır.” hükmü yer almaktadır.
Bu çerçevede, Özürlü Memur Seçme Sınavı(ÖMSS) ve kura ile yerleştirilmesi yapılacak adayların başvuru usulünün yer verildiği “2012 ÖMSS Kılavuzu” ÖSYM Başkanlığına ait http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanmıştır. Mezkur kılavuza göre ÖMSS sınavı 29/04/2012 tarihinde gerçekleştirilmiş, kura başvuruları 14-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri tarafından alınmıştır.
Diğer taraftan, kamu kurum ve kuruluşlarınca 2012 yılında alımı yapılacak özürlü memur kadroları ve bu kadrolara ilişkin aranılan özel koşullar Devlet Personel Başkanlığına bildirmiş olup, söz konusu kadroların her biri Başkanlığımızca unvan, sınıf, derece, adet, atanacaklarda aranacak eğitim düzeyi gibi hususlar ile mevzuat, mahkeme içtihatları, kadro rejimi içerisindeki uygunluk açısından incelenmektedir.
Bu itibarla, özürlü memur alımı yapılacak olan kadrolar söz konusu incelemenin tamamlanmasını müteakip Tercih Kılavuzunda yayımlanmak üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilecektir. Bahsi geçen kılavuzda, 2012 yılında özürlü memur alımı yapılacak kurum ve kuruluşlar, bunlara ait kadro sayıları, unvanları ve aranılan nitelik ve diğer koşullara ilişkin bilgiler görülebilecektir.         


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ