GÖRSEM’den görme engellilere yardım eli Kaynak: GÖRSEM’den görme engellilere yardım eli

Mavi Kapak Projesi hakkında bilgi veren GÖRSEM Başkanı Dursun Karaman, “Mavi Kapak Projemiz tamamlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile İzmit merkezdeki okullar ile iş birliği içinde projemizi yürüttük. Ulaşım sorunları nedeniyle diğer ilçelere gidemedik. Toplam 4 bin 250 TL gelir elde edildi. Elde edilen gelirle; 2 adet tekerlekli sandalye, 30 adet kanada tipi tekerlekli beyaz baston, 30 adet konuşan saat, az görenler için 5 tane yazı büyüteci, 4 tane abaküs, 10 tane de kalemiyle beraber yazı tableti aldık. Projemize destek olan okul müdürleri ve okul aile birliklerine teşekkür ediyoruz” dedi.
AŞÇI ÇIRAĞI YARDIMCILIĞI KURSU
İlimizde görme engelliler okulu bulunmadığını belirten Karaman, “Görme engelli öğrencilerin bazıları kaynaştırma sınıflarında eğitim görürken, bazı öğrencilerin aileleri çocuklarının diğer öğrencilerle birlikte okumasını istiyor. Bu nedenle dernek olarak tüm öğretmenlerin bilgi sahibi olması için braille yani kabartma yazı eğitimi vereceğiz. Eylül ayında derneğimizde kurslarımız başlayacak. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Aşçı Çırağı Yardımcılığı kursu için İŞKUR genel Müdürlüğü’ne başvurduk. Projemiz şu anda Ankara’da komisyonda onay bekliyor. Onaylanması halinde kursumuz Eylül ortasında açılacak. Görme engelli birey tek başına nasıl yasar, yemeğini nasıl yapar bunlar öğretilecek. Kursumuz istihdam garantili. 35 lira harçlık verilecek. Kursa sosyal güvencesi olmayanlar katılacak” diye bilgi verdi.
BİLGİSAYAR KURSU BAŞVURULARI BAŞLADI
Dernekte Bilgisayar kurslarının devam edeceğini hatırlatan Dursun Karaman, “Bize başvurularsa kursumuzu açacağız. Öğretmenimiz mevcut. Bilgisayar odamız var. Kursumuzu Belediye Çarşı İş Hanı’ndaki dernek merkezimizde vereceğiz. Mavi kapak projemize bu yıl da devam etmeyi düşünüyoruz. 1998 yılından bu yana dernek üyemiz olsun olmasın ulaşabildiğimiz görme engelli bireylerin ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayarak yardımcı olduk. Öğrencilerin de araç gereçlerini alıyoruz. Kurban bayramında 150 vatandaşımız hayatını kaybederken 1000 kadar vatandaşımız da yaralandı. Engellilere yeni engelliler katıldığı için üzgünüz. Trafik kazalarının önlenmesi için ciddi önlemler alınmasını istiyoruz” dedi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ