Başkan Akın, engelli vatandaşa umut oldu

Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, 42 yaşındaki yürüme engelli Erol Esmek’e hediye ettiği akülü engelli aracı ile umut oldu.
Ortaklar Belediyesi’nin sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde bir engelli vatandaş için daha engeller kalktı.
Ortaklar Pazarkuran Mahallesinde iki bacağını da kullanamayan 42 yaşındaki Erol Esmek yıllarca inşaat ustası olarak çalışıp ekmeğini taştan çıkaran, ancak 11 yıl önce kasığındaki ur nedeni ile ameliyat olduktan sonra sağlığı hızla bozulan ve 5 yıldır yatağa mahkum olan Erol Esmek için yeni bir hayat başladı. 3 çocuk babası Erol Esmek’e akülü engelli aracı hediye eden Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, uzun süre gördüğü kanser tedavisi ve ameliyatlardan sonra sol yanı felç olan Esmek’e engelli aracını kendi elliyle teslim etti.
Engelleri kaldırdık
Engelli olmanın hiçbir insanın tercihi olmadığını ve engellerinden ötürü kimsenin toplumdan dışlanamayacağını vurgulayana Akın “Dezavantajlı vatandaşlarımızın yaşam içinde sosyal, ekonomik hayata dahil edilmeleri için gayret ediyoruz. Engelli vatandaşlar ve aileleri özgüven içinde bu mücadeleyi veriyorlar. Yerel yöneticiler olarak görevimiz bu mücadeleyi görmek ve destek vermektir” dedi.
Engelli vatandaşların gündelik hayatını kolaylaştırmak için tüm imkanlarını seferber ettiklerini ifade eden Akın karayolları standardında gerçekleştirilen sıcak asfalt çalışmaları sonrası düzenlenen kaldırım ve tretuarlarında da engelli rampalarının büyük bir dikkatle yapıldığını söyledi. ‘Yıllardır mahkum olduğum dört duvar arasından çıkıp sokakta gezebileceğim için çok mutluyum’ sözleri ile düşüncelerini dile getiren engelli vatandaş Erol Esmek ise başta Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ