Türk askerinden alkışlanacak davranış

Kosova'da KFOR Barış Gücü bünyesi altında 1999 yılından bu yana görev yapan Türk askeri merkezi Prizren'de bulunan Hendikos Fiziksel ve Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ne 100 tekerlekli sandalye ile diğer araç ve gereçler desteğinde bulundu.

Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin her türlü destekle Kosova halkının yanında olan Türk askeri, bu sefer fiziksel ve zihinsel engellilerin yüzünü güldürdü. Yaklaşık 300'e yakın üyesi bulunan Hendikos merkezindeki ihtiyaç sahibi engellilere sahip çıkan askerler adına konuşan Albay Aygün Eker, Türk askerinin her zaman Kosova halkının yanında olacağını söyledi. Albay Eker, şöyle dedi:

"Uzun yıllar kendi imkanlarımız çerçevesinde ayakta durmaya çalışıyoruz. Çok sayıda fiziksel ve zihinsel engelli öğrencimiz mevcut, ancak buradaki koşullar ve imkanlar yeterli değildi. Bugün Türk askerinin yapmış olduğu bu destekle, neredeyse bütün sorunlarımız giderilmiş oldu. Engelli öğrencilerimizin yüzü güldü. Ben üyelerim adında Türkiye Cumhuriyeti ve Türk askerine sonsuz şükranlarımı iletiyorum."

Sandalyelerine kavuşan engelliler de Türk askerine teşekkürler etti. Tören sonunda Hendikos Fiziksel ve Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Yöneticisi Şahip Krüezi, Türk Temsil Heyeti Başkanı'na teşekkür plaketi vermesiyle sona erdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ