KİM engellileri girişimci yaptı

Bitlisli işadamı Erol Ersan'ın İstanbul merkezli perakende şirketi Kim Marketleri, bir yandan yurtiçi ve dışında mağazalaşma çalışmalarına tam gaz devam ederken bir yandan da engellilere yeni fırsatlar yaratıyor. Sosyal sorumluluk çalışmalarını büyüme faaliyetleriyle aynı anda yürütme kararı alan şirket, projelerinin odağına engellileri koydu. İlk önemli projesini iki yıl önce işitme engellilere yönelik başlatan şirket, bin 500 çalışanlarına işaret dili öğretmişti. Bu projeden olumlu geri dönüşler alan Kim, şimdi de zihinsel engellilerin ekonomiye dahil edilmeleri için kolları sıvamış durumda.


YEREL YÖNETİMLE İŞBİRLİĞİ
Kim Marketleri Genel Müdürü Hamit Akçay, projeye genel merkezin bulunduğu İstanbul Güneşli'den başladıklarını söylüyor. Akçay, "Bağcılar Belediyesi'nin zihinsel engelliler için yürüttüğü rehabilitasyon projesine katılan 600 engelli aynı zamanda atölye çalışmaları da yapıyor. Biz de belediyeyle işbirliğine giderek bu atölyede üretilen el yapımı ürünleri raflarımıza taşıdık" diyor. Beş şubede başlatılan projeyle her mağazanın girişine "Engelsiz Köşe" adında stantlar kurulduğunu söyleyen Akçay, haftalık 2 bin TL'lik ciro elde edildiğini vurguluyor. Bu gelirin tamamı aralarında Down Sendromlu ve otistiklerin de bulunduğu gençlere veriliyor. Sabundan tişorte, çerçeveden mutfak önlüğüne kadar 20 kalem ürün yine sahiplerinin belirlediği fiyatlarla bu stantlarda satışa sunuluyor.


YEREL ÜRETİCİNİN AYAĞINA GİDİYORUZ
Marketleri'nin bir başka projesi de kırsal kalkınmayla ilgili. Başta kadın üreticiler olmak üzere yöre halkının üretkenliğini desteklemeye çalıştıklarını vurgulayan Genel Müdür Hamit Akçay, "Üreticinin ayağına gidiyoruz. Satın alma otobüsleri kurduk. Projeyi Balıkesir'le başlattık. Şimdiden 5 üretici ulusal pazara girdi. Hedefimiz Trakya'nın tamamını dolaşmak. Mağaza açtığımız her bölgede
bunu yapacağız" dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ