Türkiye Görme Engelliler Halter Şampiyonası Teknik Toplantısı Seydişehir'de Yapıldı

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen , 28-30 Haziran tarihleri arasında Seydişehir'de gerçekleştirilecek olan 2013 Yılı Büyükler Halter Şampiyonasının Teknik Toplantısı Seydişehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat toplantının bir bölümüne katılarak " Engelli dostu şehrimize hoşgeldiniz" dedi. Başkan Çat Türkiye'nin dört bir yanından gelen görme engelli sporcularla yakından ilgilenerek kendilerini Seydişehir'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
-->
Belediye Başkanı Abdulkadir Çat konuşmasını şöyle sürdürdürdü:" 2010 yılında Seydişehir'de ilk defa Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonasını Ümit Çocukları Derneği ile birlikte gerçekleştirdik.Seydişehir'de Ümit Çocukları Derneğinin kurulmasına öncülük eden ve ilk Başkanlığını da yapan bir insan olarak engeli olan bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak, onların yaşam standartlarını yükseltecek hizmetlerimizi hep önceliklerimiz arasına aldık.Bu anlamda yine Seydişehir'de ilk defa Engelli kardeşlerimizin sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak ve huzur içinde faaliyetlerini sürdürebilmelerine olanak sağlamak için inşa ettiğimiz Engelliler Evini Ümit Çocukları Derneği'nin kullanımına tahsis ettik.28-30 Haziran tarihlerinde Seydişehir Atatürk Spor Salonunda yapılacak olan Türkiye Görme Engelliler Halter Şampiyonasına katılacak tüm sporcularımıza başarılar diliyor; Seydişehir Kaymakamı Sn Tuncay Sonel'e,Federasyon yöneticilerine ve Teknik Heyete teşekkürlerimi sunuyorum.Burada gerçekleştirlecek müsabakaların, bu tür etkinliklerin örnek teşkil ederek tüm Türkiye'de yaygın hale gelmesini temenni ediyorum."
Seydişehir Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya 8 yıldır gönüllü olarak dernek başkanlığı yaptığını, 7 den 70'e tüm engelli guruplarını kapsayan bir dernek olarak hizmet ettiklerini belirtti.
Türkiye Engelliler Halter Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kandemir ise Sayın Kaymakamımızın ve Sayın Belediye Başkanımızın bizlere sunmuş oldukları imkanlar için şükranlarımızı sunuyor; Şampiyonanın her hangi bir sakatlanma olmadan, sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını diliyorum" dedi.
Türkiye Engelliler Halter Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Büyükdaş ise "Seydişehir'de duyarlı Devlet adamlarının olması bizleri sevindirdi.Belediye Başkanımız sadece Görme Engelliler için değil tüm engelli kardeşlerimizi kucaklamış bir başkan olarak bu konuda hizmet etmeye son derece duyarlı, istek ve arzulu .Engellilerin önündeki engelleri ortadan kaldıran bir başkan olan Sn. Abdulkadir Çat'a tüm sporcularımız ve federasyonumuz adına teşekkür ediyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Görme Engelliler Spor Federasyonu Temsilcileri, Teknik Heyet ve sporcular Türkiye Görme Engelliler Federasyonu 2013 Büyükler Halter Şampiyonasının Teknik ayrıntılarını görüştüler. Şampiyona müsabakaları 29.06.2013 cumartesi günü saat 10.00'dan itibaren Seydişehir Belediyesi Atatürk Spor Salonunda,Açılış Töreni ise saat 14.00'de gerçekleştirilecek.
(e-ha) Abdulkadir Döner

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ