Tatvan’da Kas Hastalıkları Paneli Yapıldı


Bitlis’in Tatvan Belediyesi ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Kas Hastalıkları ile ilgili panel düzenlendi.

İlçedeki bir otelin konferans salonunda düzenlenen panelde Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Kurcu Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir tarafından katılımcılara kas hastalıkları hakkında genel bilgiler verildi.
Prof. Dr. Coşkun Özdemir ve Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Yönetim Üyesi Fatma Çoban’ın konuşmacı olarak katıldıkları panelde vatandaşlara slayt gösterisi ve düşümdeki uçurtma adlı film izletildi.
Gerçekleşen panel, daha çok engelli vatandaşların ve aile yakınlarının soruları üzerine karşılıklı söyleşi tarzında geçti. Soruları cevaplayan Prof. Dr. Coşkun Özdemir, bölgede bu hastalıkların akraba evliliklerinden kaynaklı sıkla görüldüğünü hatırlatarak, kas hastalıklarının genellikle genetik sebebiyetten kaynaklı olduğunu söyledi.
Hastalıklarda daha çok kullanılan fizik tedavi yönteminin hastanın iyileşme safhasında çok önemli olduğunu vurgulayan Özdemir, kas hastalarına uygulanan kök hücre tedavi sorusuna ise, bu yöntemin insan üzerinde henüz deney aşamasında olduğunu, tedavi aşamasına geçmediğini belirterek ülkemiz dahi birçok yerde yasal olmayan yöntemlerle uygulandığını dile getirdi. Panele katılımcı olarak bulunan Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok ise yaptığı konuşmada, gençliğinde penisilin ilacı kullanmadığı için yürümekte sorun yaşadığını ve uzun bir süreyürüyemediğini tekerlekli sandalye ye bağlı kaldığını söyledi. Engelli vatandaşların yaşadığı bu duyguları geçmişte kendisinin de yaşadığını, bu anlamda engelli vatandaşların bütün sorunlarına hassasiyetle eğildiklerini dile getiren Başkan Ok, bu anlamda ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.
İhlas Haber Ajansı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ