Siirt Belediyesi'nden engelli yurttaşlara akülü sandalye


Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kentte bulunan engelli yurttaşların sosyal hayata katılımını arttırmak için yürütülen çalışmalar kapsamında 5 engelli yurttaş için alınan akülü tekerlekli sandalyeler Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve belediye meclis üyeleri tarafından engelli yurttaşlara teslim edildi.
İlk olarak Doğan Mahallesi'nde Lütfi Kayra Caddesi'nde oturan ve 5 yıldır ayaklarından felç olan engelli 46 yaşındaki Muhsine Geyik'e, Sadak ve belediye meclis üyeleri tarafından akülü tekerlekli sandalyesi teslim edildi. Daha sonra Barış Mahallesi'nde yaşayan 90 yaşındaki Ramazan Sezgin'e arabası teslim edildi. Son olarak Ulus Mahallesi'nde oturan ve üç çocuğu engelli olan Kaya ailesinin evine giden Sadak ve beraberindekiler, akülü arabaları Emine Kaya (34), M. Sabri Kaya (24) ve Celalettin Kaya'ya (21) teslim etti. Arabalar için teşekkür eden Kaya ailesi, artık rahat dolaşabilecekleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi. 

Sadak da belediye olarak engeli yurttaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için yürüttükleri çalışmalar kapsamında kendilerine başvuruda bulunan engelli yurttaşlar için temin ettikleri akülü arabaların bu gün teslim ettiklerini ifade etti. 
Kaynak: DİHA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ