Nazilli De Engelli ümit Kaya Akülü Aracına Kavuştu

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Parapleji hastası Ümit Kaya’ya akülü tekerlekli sandalye hediye etti.
İki bacakta ve genellikle gövdenin alt kısmında hareket ve his yeteneği kaybı yaşatan parapleji hastalığı nedeni ile engelli olan 34 yaşındaki Ümit Kaya akülü engelli aracına kavuştu. Başkan Alıcık’ın, Ümit Kaya’nın yaşadığı sevice ortak olması dünyalara bedel oldu.

Ümit Kaya için daha önceden talep edilen engelli akülü tekerlekli sandalyeyi, Nazilli’ye bağlı Sevindikli köyünde bulunan Özel Evren Eğitim ve Rehabilitasyon merkezine getirerek Kaya’ya teslim eden Alıcık her zaman ihtiyaç sahibi kişilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Alıcık, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Erdemir ve Fen işleri müdürü Halil İbrahim Topçu ile birlikte geldiği Özel Evren Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde Sevindikli Köyü Muhtarı Zeki Açık Okul Müdürü Alpay Söyler ve okul psikiyatrı Gökhan Çelik eşliğinde Ümit Kaya’ya hediye ettikleri aracı nasıl kullanılacağını tarif etti. Bundan sonraki hayatında daha kolay hareket olanağı sağlamasına yardımcı olacak aracı alan Ümit Kaya’nın sevinci ve heyecanına ortak olmaktan çok mutlu olduğunu ve duygulandığını ifade eden Alıcık, bu duyguyu yaşamanın dünyalara bedel olduğunu söyledi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi olarak bu güne kadar 85 engelliye akülü tekerlekli sandalye sahibi yaptıklarını belirterek; “Bu akülü tekerlekli sandalyeler, engelli vatandaşlarımıza günlük hayatlarında büyük yaşama kolaylığı sağlıyor. En azından kendi başlarına dışarıda dolaşabilme imkânı buluyor. Geçirdiği hastalık sonucu yürüyemez hale gelen Ümit kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bir nebze de olsa derdine çare, kendisine destek olabildiysek ne mutlu bize” dedi.
Akülü araç sayesinde artık daha rahat hareket edebileceğini söyleyen 34 yaşındaki Ümit Kaya sandalyesine kavuşmanın mutluluğunu okulun bahçesinde attığı turlarla yaşadı. Özgürce kendi başına hareket edebilmenin mutluluğunu yaşayan Ümit Kaya, “Artık bundan sonra daha rahat hareket ederek sokaklarda dolaşıp, gezebileceğim. Bu çok güzel bir duygu. Başkanım beni sevindirdi. Allah’ta onu sevindirsin. Allah ondan razı olsun” diye konuştu.
Kaynak:İHA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ