Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'ndan Zihinsel Engellilere Yardım Eli

ANKARA,(DHA)- TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), yurt dışında görev icra ettiği yerlerden biri olan Kosova'da 14 yıldır barışı destekleme harekatı ve Türkiye'yi temsil etme görevini başarı ile sürdürüyor. Kosova Zihinsel Engelliler Yardımlaşma Derneği (HADER) Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nın 'İnsani Yardım' kapsamında Prizren'de engelli vatandaşların yardımına koşuyor.

1999'daki savaştan hemen sonra kurulan dernek, zihinsel engelli çocukların fizyoterapi yöntemiyle sağlıklarına kavuşturulmasını amaç edindiği belirtildi. Kendi çocuğu da bir engelli olan Dernek Başkanı Resmiye Krasniç, özveri ile zihinsel engelli çocukları sağlıklarına kavuşturmaya, onları tek bir çatı altında tutarak güvende olmalarını sağlamaya çalışıyor. Tek gelir kaynağının bağışlar olduğu derneğe, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı da destek veriyor. Başkanlık, zorlukla ayakta durmaya çalışan bu derneğe düzenli gelir kaynağı olması amacıyla Sivil Asker İşbirliği faaliyetleri kapsamında bir dikiş kursu açtı. Zaman zaman yiyecek yardımında bulunan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nın bu yardımların büyük memnuniyet uyandırdığı belirtildi.

Dernek Başkanı Resmiye Krasniç, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nın verdiği desteğe teşekkür ederken, "Zihinsel engellilere yönelik dikiş kursu sayesinde engelli çocuklar sokaklarda kalmadı. Aile hekimliği de bulunuyor. Bizler askerlerden, komutanlardan çok memnunuz. Savaştan sonra annesiz, babasız kalan çocuklara yardım elinizi uzatıp, her gün yemek veriliyor. Bunlardan biri de dikiş kursu açılmazı. Gördüğmüğümüz yardımlar nedeniyle sizlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ