Gaziantep’te Görme Engelli öğrenciler Okullarına İlgi Bekliyor

Gaziantep Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu tarafından, SODES projesi kapsamında hazırlanan “Oyun oynamak bizim de hakkımız değil mi?” projesi tanıtımı yapıldı.
Okul binasında yapılan tanıtım törenine Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, dernek yöneticileri, aliler ve öğrenciler katıldı. Okul tarafından hazırlanan proje kapsamında görme engelli öğrencilerin okulda daha rahat bir yaşam sürmeleri ve okulun düzeninin iyi düzeylere gelmesi hedefleniyor. Okulun bakıma muhtaç durumu ise gözlerden kaçmıyor. Hazırlanan proje kapsamında okul yapısının da düzenle bir hale gelmesi hedefleniyor
. Görme engelli öğrencilerin okul içerisinde daha rahat bir yaşam sürmesi adına hazırlanan projenin ise ilgi görmesi bekleniyor.
Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Cengiz Temiz, okulun bir takım sıkıntıları olduğunu belirterek, “Okulumuz yarım asırdır görme engelli bireylere eğitim öğretim veren yatılı bir özel eğitim kurumudur. Diğer örgün eğitim kurumlarından çok farklı olan ve ayrıcalıklı olması gereken bir okuldur. Ancak okulumuz yaş, cinsiyet ve statü farkı olmaksızın çoğu insanın dışarıdan ön yargı ile baktığı, çekindiği bir okul konumundadır. Okulumuzun bir takım sıkıntı ve sorunları vardır. Bu sıkıntıları elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz. unutulmamalıdır çocuk her yerde, her şekilde çocuktur. Görme, işitme, ortapetik ve zihinsel engelli olsa da çocuk çocuktur” dedi.
Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ise, “Engelliler hayatın içerisinde daha çok yer alması için gerekli olan çalışmalar yapılıyor. Yapılan çalışmaların daha iyi olması adına daha iyi çalışmalar yapılmalıdır. Onlar göz ardı edilmemelidir. Hayatta onlarında daha iyi yaşamaya hakkı vardır. Unutulmamalıdır ki her insan bir gün engelli olabilir. Resim yarışmasında başarı gösteren öğrencileri de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan açılış konuşmaları sonrası Engelliler Haftasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren Öğrencilerden Halil İbrahim Aslan, Murat Tarün, Onur Değirmenci, Nursena Gönül’e Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın tarafından hediyeler verildi.Daha sonra okul bahçesinde düzenlenen kermes gezildi.
Kaynak: İHA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ