Eskişehir'de Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası


ESKİŞEHİR'de Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 'Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası' ilginç görüntülere sahne oldu. Görme engelli atletler yanlarında engelli olmayan kılavuz atletlerle birlikte kollarına ip bağlayarak koştu.

Sazova Spor Kompleksi'nde 2 gün süreli atletizm şampiyonasına 28 ilden gelen 120'si erkek, 80'i kadın toplam 200 görme engelli sporcu katıldı. Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, şampiyonaya gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Çetin "Eskişehir'deki şampiyonaya rekor denilecek sayıda sporcu katıldı. Spor sadece yarış değil. Görme engellilerin sosyal hayata uyumu açısından da çok önemli. Buradaki yarışa 3 gruptan sporcu katılıyor. B 1 dediğimiz hiç görmeyenler, B 2'de çok hafif görenler, B 3'te ise az görenler yarışıyor" diye konuştu.

Şampiyonada B 1 kategorisindeki hiç görmeyen sporcular kollarına bağlanan ipin bir ucunu yanlarındaki kılavuz atletlerin koluna bağlı olarak koştu. Dereceye giren sporculara madalyalarını Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Hüseyin Aksoy ile Federasyon Başkanı Abdullah Çetin verdi.

(DHA - Varol ALKILIÇGİL)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ