Engelli ve Alevi’yim diye işe almadılar’

Gezi Parkı’ndan tüm Türkiye’ye yayılan direnişlerin bir diğer ayağı olan forumlarda yurttaşlar dertlerini  de paylaşarak Türkiye gerçeğine ayna tutuyorlar. Mamak forumunda konuşan Gamze Rengioğlu KPSS’den 80 puan almasına rağmen, “Alevi ve engelli olduğu” için iş bulamadığı iddia etti.Mamak Uğur Böceği Parkı’nda gerçekleştirilen ve Doğukentliler’in buluştuğu forumda söz alan Rengioğlu, engelli vatandaşların durumlarına dikkat çekti. Direnişlere katılan engelli vatandaşları hedef alan Başbakana yanıt veren Rengioğlu, “Başbakan diyor ki ‘senin, bir engelli olarak burada ne işin var’. Bizler de insanız, bizler de bu ülkede yaşayan vatandaşlarız. -->
Bu sözler bile bize yönelik ayrımcılığı ortaya koyuyor. Asla kabul etmiyoruz” diye tepki gösterdi. KPSS’den 80 puan aldığını ve buna rağmen hala işsiz olduğunu dile getiren Rengioğlu, üstüne bir de mülakatlarda Alevi ve engelli olduğu için geri çevrildiğini ifade etti. Başbakana seslenen Rengioğlu kendilerinin de direnişte yer aldığını ve bu ayrımcılıkların sürmesinden dolayı da direnmekten vazgeçmeyeceklerini bildirdi.
Doğukent Halk Komitesi adına konuşan Cevher Boztaş da “Sadece Gezi Parkı’ndaki kesilen ağaçlar için yürümüyoruz. Çocuklarımızın geleceğini elimizden alan 4+4+4 sistemine, sağlığı özelleştirerek emekçilerin hastanelere girişini engellemeye çalışan AKP’nin sağlık sistemine karşı, insanca yaşayabileceğimiz kentler için ve sigortasız çalışan, iş güvencesi olmayan milyonlarca işsiz genç için direniyoruz”dedi. Seyit Ali Şahin ise Başbakan Erdoğan’ın halkı ayırmaya çalıştığını belirterek, “Bizler Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürt’üyle, Türk’üyle  yan yana durmaktan geri durmayacağız. Başbakanın iftiraları bu direnişi itibarsızlaştıramayacak. Başbakanın istifa etmesi için buradayız, ve direneceğiz” dedi.(Ankara/EVRENSEL)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ