Akşehir’de Engelliler İçin 70 Bin Kapak

Konya’nın Akşehir ilçesinde eğitim veren Nihat Dayanık İlkokulu, engelliler için okulda topladığı 70 bin kapağı Akşehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği’ne (AKŞENDER) teslim etti.
Nihat Dayanık İlkokulu öğrencileri tarafından yürütülen “Engelsiz Yaşam” projesi kapsamında daha önce bir kamyonet dolusu pet şişe, 100 bin adet kapak toplanmıştı. Projenin devamında okulda yapılan törende 70 bin kapak daha Akşehir’de faaliyet gösteren AKŞENDER’e teslim edildi.
Teslim töreninde konuşan Okul Müdürü Mehmet Çelik, “Hepimiz bir engelli adayıyız. Yarın engelli olmayacağımızın garantisi yok. Okulumuzda çok sayıda düzenlenen projelerden birsi de Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Zeliha Çelebi’nin yürüttüğü Engelsiz Yaşam projesidir. Bunlar sosyal sorumluluk anlamında ortaya konan güzel projeler ve çalışmalar. Hepimizin her an bir engelli olabileceğimizi unutmadan, bu anlamda engellilerimize karşı da her türlü duyarlılığı ve yardımı sağlamak noktasında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kullanıcılara da tekerlekli sandalyelerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
AKŞENDER Başkanı Abdulkadir Susam ise, “Nihat Dayanık İlkokulu engelli vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyor. Tekerlekli sandalye kampanyamıza müthiş bir destek verdiler. Toplanan pet şişe ve kapaklar 7 adet tekerlekli sandalyeye dönüşecektir. Bu proje kapsamında kapak ve pet şişe toplayarak engelli bireylere sandalye temin edilmesinde desteğimiz olsun istedik. Engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılmasında tekerlekli sandalye önemli bir rol oynuyor. Ulaşımları kolaylaştığı için sosyalleşip, kendilerine toplumda bir yer edinebiliyorlar. Biz engelli kardeşlerimize temin ettiğimiz her tekerlekli sandalye de mutlu oluyoruz” dedi.

İhlas Haber Ajansı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ