Zihinsel engelini resimle aştı



Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yaşayan doğuştan zihinsel engelli ve konuşamayan Muhammed Yalçın (24) renkli dünyasını tuvale yansıttı. Kendi çabalarıyla 5 yılda yaptığı resimlerini sergileyen Muhammed’i Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve çok sayıda katılımcı tebrik etti.


Zihinsel engelli Muhammed Yalçın, Çağdaş Eğitim Uygulama Okulu’nda başladığı resim eğitimiyle hayatını değiştirdi. Yaptığı resimleri tuvallerden duvarlara aktaran Muhammed, zamanla okulunun kantini ile yaşadığı gecekondunun duvarlarını da boyadı. Resimlerle dünyasını renklendiren Muhammed ilk sergisini 2011 yılında CHP Genel Merkezi’nde açmıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel ilgi gösterdiği Muhammed, bir diğer sergisini de Yenimahalle Belediyesi’nde açtı.

Altındağ’da seyyar satıcılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Yalçın, çocuklarının bu yeteneği yönündeki çalışmalarına devam etmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu’nda gerçekleşen ‘Engel Tanımayan Eller’ resim sergisi, vatandaşların yoğun ilgisi ile devam ediyor. CİHAN

Zihinsel Engelini Resim Yaparak Aştı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ