TDV, Manavgat'ta Külliye Cami'ne engelliler için asansör yaptıracak

Yıllık 500 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği AntalyaManavgat Külliye Cami'ni engellerin rahat bir şekilde ziyaret etmesi için engelli asansörü yapılacağı bildirildi. Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, engellilerin Külliye Cami'ne ulaşmadaki engelleri kaldıracaklarını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'na(DİB) sunulan dilekçe talebine göre engellilerin külliye cami'ne rahat bir şekilde ulaşma, ibadetlerini yapma ve ziyaret için asansör yaptıracaklarını belirten Yaşar, asansörün Türkiye Diyanet Vakfı Manavgat Şubesi tarafından yapılacağını kaydetti. Yaşar
, "Engelli kardeşlerimizin Külliye Cami'ne ulaşmadaki engelleri kaldıracağız. Engellilerin camiye çıkabilmesi için asansör yaptıracağız. Asansör yapımı için firmaların tekliflerini almaya devam ediyoruz. Uygun bir teklif veren firmalara en kısa sürede yaptırılacaktır. " diye konuştu. 
İnanç turizmi kapsamında yılın 12 ayı Külliye Cami'ne ziyaret yaptıklarını belirten Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, asansör olmadığı için çoğu zaman yürüme engelli turistlerin camiyi göremediğini şadırvan çevresinde beklediğini söyledi. Camiye asansör yapılmasını yürekten desteklediklerini belirten Baranov, asansörün yapılmasıyla engelli Rus Müslümanlarında rahatlıkla ibadet ve ziyaretlerini yapabileceğini kaydetti. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ