Salihli Belediyesi'nden Engellilere Bir Destek Daha

Salihli Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj edebilmeleri için şarj dolum cihazı kurdu.
Salihli Belediyesi tarafından Ziraat Bankası otopark karşısına 1 adet engelli şarj dolum cihazı monte edildi. Şarj dolum istasyonu alanındaki dolum cihazından aynı anda 3 araç birden şarj edilebilecek.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, “Şarj dolum istasyonu daima kullanıma hazırdır. Engelli birey dolum istasyonu üzerindeki herhangi bir 3 pilli DC elektrik çıkışını akülü sandalyesine bağladığında herhangi bir işlem yapmadan akü şarjı başlar. Doluluk oranı ile ilgili uyarıları takip eden engelli kullanıcı istediği zaman soketi araçtan çıkarır ve başka bir işlem yapması gerekmez. Boş olan bir akülü sandalye; hızlı bir şekilde şarj dolum istasyonunda 1 ila 2 saat arasında tamamen şarj edilebilmektedir. Belediye olarak her zaman engelli vatandaşlarımızla karşılıklı görüş alışverişi içersinde onların yaşamlarını kolaylaştırmak için istek ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu istekler ilçemizde faaliyette bulunan iki engelli derneği ENAD ve Tüm Engelliler Derneği tarafından gelmiştir. Bizler de Sosyal ve eşitlikçi belediye anlayışımızın bir ürünü olarak bu cihazı da engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

İhlas Haber Ajansı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ