Özel Okan Koleji öğrencileri Görme engelli kardeşleri için kitap okudu

Özel Okan Koleji öğrencileri Görme engelli kardeşleri için kitap okudu. Özel Okan Anadolu Lisesi öğrencilerinin 2 yıldır Kadıköy Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi’nde gerçekleştirdikleri görme engelli çocuklar için kitapları sesli kitaplara dönüştürmeyi amaçlayan “Görme Engelli Kardeşlerimize Göz Olmak” projesi, Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü Değerler Olimpiyatı’nda proje dalında ödüle layık görüldü. 4-11 yaş arasındaki görme engelli çocuklara destek olmak için düzenlenen projeye katılan 37 Özel Okan
Anadolu Lisesi öğrencisi, onlarca kitabı okuma kurallarına göre okuyarak sesli kitaplara dönüştürdü. Sesli kitaplar çoğaltılarak Türkiye’nin farklı noktalarındaki sesli kütüphanelere de dağıtıldı.
Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Özel Okan Anadolu Lisesi öğrencileri, görme engelli öğrencilerin hayatını kolaylaştırmak ve engellerini ortadan kaldırmak için tüm Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirdi. Son 2 yıldır devam eden proje kapsamında dönem dönem Kadıköy Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi’nde giden 37 öğrenci, görme engelli kardeşleri için onlarca kitabı seslendirdi. Özel kabinler içinde yapılan kitap okumalarının ses kayıtları alınarak sesli kitap kütüphanesi arşivine eklendi. Sosyal sorumluluk projesine katılarak bedensel engellilik konusunda bilinçlenen Özel Okan Anadolu Lisesi öğrencileri, empati yaparak görme engellilerin sıkıntılarını da yakından görme fırsatını buldular. Başarıyla sürdürülen proje, Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirilerek tüm okullara örnek gösterildi. Projenin, önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanıyor.
Okan Koleji Hakkında
Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nün yanıbaşında yer alan Okan Koleji’nde, fizik, kimya, fen ve teknoloji laboratuarları, teknoloji ve tasarım derslikleri, konferans salonu, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, basketbol-futbol sahaları, çok amaçlı kapalı spor salonu, golf sahaları, kütüphane, güzel sanatlar uygulama atölyeleri, sosyal faaliyet stüdyoları ile öğrencilerin kendilerini sosyal ve sportif alanda geliştirebilecekleri fiziki imkanlar sunuluyor. Dünyanın en büyük eğitim firması Pearson ile işbirliği yapan Okan Koleji, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı uyumluluğu kanıtlanmış JETSET test hizmetlerini veren ilk test merkezi olmasıyla dikkat çekiyor. Okan Koleji, anaokulundan itibaren İngilizce eğitiminin yanında Çince, Rusça, Fransızca veya İspanyolca dillerinden birini daha ikinci dil olarak öğrencilerine veriyor. Okan Koleji, Türkiye’de müfredatına golf branşını adapte etmiş ilk pilot okul olarak da spora verdiği önemi ortaya koyuyor.
(e-ha)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ