Görme Engelli öğrenciler Yılsonu Etkinliği Düzenledi

Gaziantep Gap Görme Engelliler Okulu öğrencileri, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Noktaların Sesi’ adıyla yılsonu eğlencesi düzenledi.
Etkinlik, görme engelli öğrencilerin bir gününü anlatan kısa film ile başladı. Kısa filmin ardından Gaziantep Gap Görme Engelliler Okulu Anasınıfı öğrencileri ‘Ateş Böceği’ adlı gösteriyi yaparak izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Gaziantep Gap Görme Engelliler Okulu öğrencisi Duygu Elişen’in okuduğu ‘Saklarım Gözümde Güzelliğimi’ adlı şiir ve görme engelli üniversite öğrencisi Ece Kır’ın okuduğu ‘Kardelen’ şiiri,
salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Eğlence, Gaziantep Gap Görme Engelliler Okulu öğrencilerinin oynadıkları tiyatro, koro halinde söylenen İngilizce ve Türkçe şarkılar ile devam etti.
Yılsonu eğlencesinde konuşan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, engellilerin toplumun bir ferdi olduğuna dikkat çekerek, “Engelli vatandaşlar, aklını bilgi ile donatacak ve kendini eğitecektir. Kalbi eğitmek, insanı en yüceye çıkarır. Bu açıdan engelliler dışarıda, bir köşede beklememeli, kendisi de topluma bir şey katmak için kendini geliştirecek, iyileştirecek, onun katkılarıyla da toplum daha iyi yerlere, daha yükseğe çıkabilecektir. Engelli vatandaşların her zahmeti, her katkısı toplum için önemlidir” dedi.
Düzenlenen etkinlikle ilgili değerlendirme yapan Gaziantep Gap Görme Engelliler Okulu Müdürü Cengiz Temiz, “Gaziantep Gap Görme Engelliler Okulu olarak Engelliler Haftası’nda ilk defa bu yıl düzenlemiş olduğumuz etkinliğimizde öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin ve idaremizin çalışmalarını sergileyebileceğimiz bir imkan bulduk. Bu imkanlarla çocuklarımızın günlük yaşamlarını, Görme Engelliler Okulu olarak neler yapabildiklerini toplumumuza göstermek istedik. Toplumumuzun görme engelli insanlardaki kuşkularını giderebilmek açısından, toplumumuzun görme engelli vatandaşlarımıza katkılarını sağlayabilmek için bu çalıştık” ifadelerini kullandı.
Kendilerine sağlanacak maddi ve manevi destekler ile öğrencileri için daha iyi imkanlar oluşturacaklarını belirten Temiz, sözlerini şöyle tamamladı:
“Gaziantep’in bir sanayi kenti olması dolayısıyla Gaziantep’teki sanayicilerimizin, işadamlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının okulumuza maddi ve manevi desteklerini esirgememelerini istiyoruz. Destek alırsak, biz öğrencilerimize daha çok katkı ve imkan sağlayacağız. İşadamları ve sanayicilerin katkıları ile öğrencilerimiz modern, çağımıza uygun bir şekilde eğitim ve öğretim yapma imkanı bulacaklardır.”
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan yılsonu etkinliğine Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.
Kaynak:İHA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ