Görme engelli çocuklara Vali’den kabartmalı saat

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Şehit Selçuk Gökdağ Ortaokulu’nda eğitim gören 8 görme engelli öğrenciye kabartmalı saat ve daktilo hediye etti. Valilik100. Yıl Toplantı Salonu’nda önceki gün düzenlenen törene Vali Ercan Topaca, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü İsmet Çalışkan, İzmit Şehit Selçuk Gökdağ Ortaokulu Müdürü Sebahat Çarıkçı Ulucutsoy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ŞİİR OKUDU


İzmit Şehit Selçuk Gökdağ Ortaokulu Gören Eller Sınıfı’nda okuyan Enes Mustafa Katırağ, Esra Yartaş, Ferhat Yılmaz, Sümeyye Aktan, Yunus Emre Aktan, Nazlı Deniz Tantan, 5. sınıf öğrencisi Uğur Yılmaz ve 7. sınıf öğrencisi Bengisu Aksoy da Vali Ercan Topaca’ya teşekkür etti ve kendi yaptıkları el işlerini hediye etti. Ferhat Yılmaz ise yazdığı bir şiiri okudu.

ENGELLİLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ


Vali Topaca, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çocuklarımız bunların daha iyilerine layıklar. Görme engelli çocuklarımızın da duyguları var, bazı şeyleri bizden daha çok hissediyorlar. Onlara sahip çıkmak ve hayata bağlayacak her şey bizlerin görevi. Bir toplum engellilere sahip çıkamıyorsa, o toplumun tam anlamıyla geliştiğini söylemek mümkün değil. Kimsenin aç ve açıkta olmaması, eğitim ve öğretimini sürdürmesi için devletimiz her türlü tedbiri alıyor. Bu çocuklarımızın hepsi hayat dolu, istekleri ve hayalleri var”. Topaca’nın konuşmasının ardından hediyeler dağıtıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ