Engellilere 'Gezelim Görelim' Projesi

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü, engellileri evinden çıkararak hem hayatın içine girmeleri, hem de Esenler'i gezip tanımaları amacıyla yeni bir proje başlattı.
Yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlatan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, engellileri aileleriyle birlikte evden çıkararak hem sosyal hayattan kopmamalarına yardımcı olmak, hem de Esenler'i tanımalarına yardımcı olmak amacıyla "Gezelim, görelim" adı altında bir proje daha başlattı. Esenler'deki tüm engelli ve engelli ailelerini kapsayan proje, her Perşembe günü gerçekleştirilecek.
ÖNCE YEMEK, SONRA DONDURMA
İlk olarak bir grup engelli ile ailelerini evlerinden alan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli, Kemer Mahallesi'nde yer alan sosyal tesislerde yemek ikram etti. Burada yeşilliklerin arasında yemek yedikten sonra hep birlikte eğlenen engelliler ve aileleri hep birlikte keyifli dakikalar geçirdi. Kemer'den Esenler Belediyesi'nin Davutpaşa Mahallesi'nde bulunan İkinci Bahar Kıraathanesi'ne geçen engelliler, buradaki çalışma ve hizmet hakkında bilgi aldılar. Dondurma ikramı eşliğinde İkinci Bahar Kıraathanesi'nin müdavimi yaşlılarla bir süre sohbet eden engelliler ve aileleri, "Gördük ki, belediye sadece biz engellileri değil, yaşlıları da unutmamış. Bu hizmeti düşünenlerden Allah razı olsun" dediler. Buradan Esenler'deki bazı parkları da gezip yerinde gören engelli misafirler, Esenler Belediyesi'ne ait araçlarla yine evlerine kadar bırakıldılar.
EVDEN ÇIKAMIYORDUK
İki engelli çocuk annesi Rahime Tekiz, engelli çocuk bakımının zorluğuna değinerek, "Biz çocularımızdan dolayı evden pek çıkamıyoruz. Evden çıkıp böyle yeşillikler arasında yemek yemek çok iyi geldi. Ben daha önce buraya gelmemiştim. Sosyal Yardım İşleri personeli de bizimle çok ilgilendi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
ÇOK MUTLU OLDUK
İki çocuğunda gelişim bozukluğu olan Sebi Güneş ise Esenler Belediyesi'ne ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya teşekkür ederek, "Zaten hizmetlerden memnunduk. Ancak bu hizmetten çok daha memnun kaldık. Çok mutlu olduk. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ