Engelliler için ‘Sevgi Kapısı’

Manisa Valiliği binasının tarihi bir yapı olmasından dolayı, valiliğe gelen engelli vatandaşlar asansör yapılamamasından dolayı makama çıkmakta zorlanıyordu. Bunun için hazırlanan projelerin kurul tarafından sakıncalı bulunmasının ardından Vali Halil İbrahim Daşöz, engelli vatandaşlar için özel bir oda yaptırdı. Valilik giriş katında bulunan Engelliler Koordinasyon Merkezi Sevgi Kapısı ismindeki odanın açılışı Vali Halil İbrahim Daşöz ve engelli vatandaşların katılımı ile törenle yapıldı.
21.05.2013 / 14:47

Valilik binasına gelen engelli vatandaşlar makama ulaşmakta zorluk çekmekteydiler. Bu zorluğun aşılması için başlatılan asansör proje çalışmaları kurul tarafından onaylanmayınca alternatif planlar üzerinde çalışmalar yapıldı. Valilik binasının giriş katında bulunan bir oda yeniden düzenlenerek Engelliler Koordinasyon Merkezi Sevgi Kapısı olarak dizayn edildi. Vali Halil İbrahim Daşöz’ün çabaları ile yaptırılan Engelliler Koordinasyon Merkezi Sevgi Kapısı’nın açılışı Vali Halil İbrahim Daşöz ve engelli vatandaşların katıldığı törenle yapıldı.

Törene Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve dernek üyeleri katıldı. Valilik giriş katında oluşturulan 25 metrekarelik oda Engelli Danışma Bürosu haline getirildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, engellilere desteklerinden dolayı Vali Daşöz’e teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

“ENGELLİ ARKADAŞLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, engellilerin daha iyi hizmet alabilmesi için bu danışma bürosunun açılmasının önemli olduğunu söyledi.

MANİSA NÜFUSUNUN YÜZDE 12’Sİ ENGELLİ

Vali Halil İbrahim Daşöz, engelliler için, Manisa ve insanlık için çok önemli bir yerin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Nüfusumuzun yüzde 12’si engellilerden oluşuyor. Bunların değişik engelli özellikleri var. Ama onların ortak buluşma noktası, ortak adresi olma büyük bir önem taşıyor. Daha önce Valiliğimizi ziyarete gelen engellilerimizin en büyük sorunu üst katlara çıkamamaktı. Bu bina tarihi, tescilli bina. Üst kata nasıl çıkılır diye çok çalışıldı. Fakat binaya büyük sıkıntılar vermeden, binanın simetrik görünümünü bozmadan, içeride çok büyük yıkımlar yapmadan, çalışma yapılamayacağının anlaşılmasından sonra alt katı engellilerimiz için düzenledik. Yapım aşamasında bütün engellilerin görüşü alındı. Burası bir sevgi kapısı. Buraya giren engellilerimizin devletimizin sıcaklığıyla karşılaşsın. Burada kendilerini daha mutlu, daha huzurlu hissetsinler istedik. Burada engellilerimiz için mutlu bir yuva oluşturuldu. Burada bunu oluşturmak daha önemli bir şey var o da bunu yaşatmak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne tahsil edildi. Bir sosyolog arkadaşımız daimi olarak burada görev yapacak. Diğer ihtiyaçları için de uygun mekanlar oluşturuldu. Burayı sevgiyle yönetmemiz gerekiyor. Sevgiyle yaşatmalıyız” dedi.

SEVGİ KAPISI TÖRENLE AÇILDI

Konuşmaların ardından Vali Daşöz, engellilerle birlikte Sevgi Kapısı’nı açtı. Engelliler Koordinasyon Merkezi Sevgi Kapısı’nda Sosyolog Şule Saygu ile hizmetliler görev yapacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ