Cizreli öğrencilerin Mavi Kapak Kampanyası Amacına Ulaştı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde öğrencilerin başlatmış olduğu mavi kampanyası amacına ulaştı. Öğrencilerin topladığı mavi kapaklar sayesinde bir engelli vatandaş daha akülü tekerlekli sandalye sahibi oldu.
Cizre’de lise öğrencisi Sibel Nas’ın başlattığı Cizre Lisesi ve Nuh Nebi İlkokulu öğrencilerinin desteklediği mavi kapak
kampanyası sayesinde bir engelli daha akülü tekerlekli sandalyeye kavuşmuş oldu. Cizre Lisesi 11. sınıf öğrencisi Sibel Nas ve rehberlik servisinden M. Emin Sevinç’in okulda başlatmış olduğu Cizre Lisesi ve Nuh Nebi İlkokulu öğrencilerinin desteklediği mavi kapak kampanyasında toplanan 70 kilogram kapak okul müdürlüğü tarafından Türkiye Omur İlik Felçlileri Derneği'ne gönderildi. Mavi kapaklara karşılık Cizre Lisesi'ne bir adet akülü tekerlekli sandalye gönderildi. Mavi kapak kampanyası sayesinde okula gönderilen akülü sandalye okul bahçesinde düzenlenen tören ile zihinsel engelli Sinan Ödem’e verildi. Öğrencilerin başlatmış olduğu Mavi Kapak Kampanyası sayesinde bir engelli vatandaşın daha ev hapsinden kurtulduğunu belirten Cizre Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Halil Demir, kampanyayı başlatan ve destek veren bütün öğrencileri yapmış oldukları bu anlamlı davranıştan dolayı kutladığını söyledi. Demir, "Okulumuzun 11 .sınıfında eğitim gören Sibel Nas ve rehberlik servisinden M. Emin Sevinç’in okul içinde başlatmış olduğu kampanyaya diğer öğrencilerde kayıtsız kalmayarak sosyal sorumluluklarını yerine getirmiş oldular. Öğrencilerin aylardır büyük bir özveri ile topladığı kapaklar sayesinde zihinsel engelli bir kardeşimiz akülü tekerlekli sandalye sayesinde ev hapsi yaşamaktan kurtulmuş oldu. Öğrencilerin sosyal sorumluluk davranışı kapsamında başlatmış olduğu mavi kapak kampanyasına herkesin destek çıkması gerekir. Engelli kardeşlerimiz için toplanacak olan her bir kapak bir umut demektir bu anlamda bu kardeşlerimizin bu umutlarını söndürmemek için herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet eder, bu sandalyenin engelli kardeşimize ulaşmasına vesile olan Sibel Nas ,M. Emin Sevinç ve kampanyaya destek veren bütün öğrencileri de bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
Zihinsel engelli çocuğuna verilen akülü tekerlekli sandalye nedeni ile büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Abdulkerim Ödem, yıllardır çocuklarını kendilerinin götürüp getirdiğini ancak, bugünden itibaren istediği yere kendisinin gidip gelebileceğini söyledi.
Öğrencilerin mavi kapak projesi sayesinde akülü tekerlekli sandalyeye kavuşan 15 yaşındaki zihinsel engelli Sinan Ödem’in mutluluğu ise hem okul idarecilerine hem de öğrencilere duygusal anlar yaşattı.
Kaynak: İHA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ