Belediye Engelliler İçin Harekete Geçti

Edirne Belediyesi engellilerin ulaşımda yeni bir yapılandırma arayışına girdi. Engellilerin belediyeye ücretsiz toplu taşıma ile ilgili verdikleri çok sayıda talep dilekçeleri üzerine, belediye bir çalışma başlattı.
Edirne Belediyesi Ulaşım Müdürü Erdal Uygun, Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneğini (EBED) ziyaret ederek, konuyla ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Ulaşım Müdürü Uygun, verilen dilekçelerde bedensel engelli bireylerin ücretsiz veya indirimli ulaşım ve ulaşılabilirliğin standartlara uygun yapılması içerikli dilekçeler hakkında Başkan Dilek Kaynak ve dernek danışmanı Cengiz Gültekin ile görüştü. Ulaşım Müdürü Uygun EBED’den Edirne’de bulunan özürlü vatandaş sayısı hakkında bilgi istedi.Uygun, EBED ile müşterek çalışma yaparak engelli bireylerin sorunlarına Edirne Belediyesi olarak çözüm bulmak istediklerini söyledi.
EBED Başkanı Dilek Kaynak, şehir içi ulaşım ile ilgili engelli bireylerin sorunlarını Uygun’a aktardı. Kaynak engellilerin bazı sürücüler tarafından toplu ulaşım araçlarına alınmadıklarını, insan onurunu kıran, tutum ve davranışlara maruz kaldıklarını kendilerine iletildiğini belirterek, engelli bireylerin toplu ulaşım araçlarından özür derecelerine göre ücretsiz veya indirimli faydalanması için gerekli çalışmanın yapılması gerektiğini bunun kanun gereği olduğunu söyledi. Türkiye’nin diğer illerinde yapılan ulaşım istisnalarının uygulamalarını örnekleri ile anlattı.
Erdal Uygun, engelli oto park yerleri sayısını EBED ile birlikte yapacakları yer tespiti sonrasında arttıracaklarını ve engelli oto park alanlarını mavi renkle boyayarak belirgin hale getireceklerini belirtti.
Kaynak:İHA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ