Bakan Şahin Makü'de Açılışa Katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Burdur'da yaptığı ziyaretler çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) SKS Avşar Hanı'nın açılışı ve görme engelliler için hazırlanmış Mehmet Akif Ersoy'un 'Sefahat'tan Seçmeler' kitabının tanıtımına katıldı.
SKS Avşar Hanı açılış kurdelesini kestikten sonra konuşma yapan Şahin, üniversitenin kısa zaman içerisinde çok hızlı yol aldığını ve yaptığı çalışmalarla hayata dokunup şehirle bütünleştiğini belirtti. Burdur'un medeniyetin ve tarihin bir kavşak şehri olduğunu kaydeden Şahin, Mehmet Akif Ersoy'un sadece şairlerden bir şair değil, İstiklal Marşı'nı yazan bir gönül adamı olduğunu ifade etti.
Bakan Şahin, "Bugün engelli kardeşlerimizin onun o inanç değerlerini, onun o farklı bakış açısını özümsemenin duyma ile değil, parmakları ile hissedip yüreğinde yaşama dokunacak şekilde hissedilmesi için bu çalışmaların ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Mehmet Akif'in özellikle İstiklal Marşı'na, 'Korkma' diye başlaması onun aynı zamanda bir cesaret adamı olduğunu gösteriyor. Ayrıca o günün şartlarında nasıl adaletin ve hakkın yanında yer aldığını görüyoruz. Onun koyduğu istikamet ülkemizin, halkımızın istikameti olarak yoluna devam etmelidir. O yüzden biz de millete hizmet etmek için yola çıktığımız gün itibarı ile, 'Önce insan' dedik. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin' dedik" şeklinde konuştu. Konuşmasında Engelli Yasası'na da değinen Şahin, bunun Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk çıkan yasası olduğunu ama çok zaman kaybedilmiş bir yasa, bir o kadar da hızlı çıkan bir yasa olduğunu belirtti.
Avşar Hanı ile ilgili bilgi veren MAKÜ Rektöü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ise binanın 4 bloktan oluştuğunu, sadece bir bloktaki mutfaktan 10 bin kişiye yemek çıkarılabilecek alana ve donanıma sahip olduğunu belirtti. Prof. Dr. Saatcı, inşaatın haziran ayında tamamlanacağını belirterek, "Bugünün bizler için başka önemi de Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek görme engelli vatandaşlarımız için bastırmış olduğumuz Safahattan Seçmeler kitabını 10-16 mayıs Engelliler Haftası nedeniyle tanıtmamızdır. Kabartma harflerle hazırlanmış Safahat'ın Türkiye sathında bir boşluğu doldurabilmesi en büyük dileğimizdir" dedi.
Konuşmaların ardından görme engelli vatandaşlara Braille alfabesi ile basılmış olan 'Safahat'tan Seçmeler' kitabı dağıtıldı.
MAKÜ'den ayrılan Bakan Şahin daha sonra Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nı ziyaret etti.
Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen 2. İnek Yarışması'nda "En Güzel İnek" seçilen "Ayşegül" isimli ineğin sahibine ödülünü Bakan Şahin verdi.
Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan'ın Bakan Şahin'e hediye ettiği sipsi mahalli bir sanatçı tarafından çalınırken, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Ramazan Kerim Özkan halk oyunları oynadı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ