Atletizmde derece alan zihinsel engelli öğrenciler altınla ödüllendirildi

Balıkesir Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan zihinsel engelli iki kız öğrenci, Çanakkale'de düzenlenen Marmara Bölgesi Atletizm Şampiyonası'nda üç kategoride derece elde etti. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, başarılarından dolayı iki öğrenciyi altınla ödüllendirdi. 


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, başarılı öğrencilerle birlikte Vali Turhan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Fatma Emektar ve grup öğretmeni Mehmet Bayram da hazır bulundu. İl Müdürü Yalım, ziyarette iki öğrencinin başarısı hakkında Turhan'a bilgi verdi. Öğrencilerin koruma ve bakım altında bulunduğunu ifade eden Yalım, "Deniz Balbay ve Selcan Kömür isimli iki çocuğumuz, Firdevs Hatattoğlu İş Okulu'nda eğitimlerine devam ediyor. Özel Sporcular Federasyonu tarafından Çanakkale'de düzenlenen şampiyonada ilimizi başarıyla temsil edip önemli dereceler elde ettiler. Öğrencilerimizden Balbay uzun atlamada bölge birincisi, gülle atmada bölgede ikincisi, 100 metre koşuda ise bölge ikincisi oldu. Kömür ise 200 metre koşuda bölge birincisi, büyükler kategorisi 200 metrede bölge ikincisi oldu. Selcan bugün Denizli'ye gidecek, orada yapılan yarışmada birinciliği elde ederse milli sporcu olacak. İki öğrencimiz de tebrik ediyoruz." dedi.

Başarılarından dolayı öğrencileri kutlayan Vali Turhan da kendileriyle gurur duyduğunu söyledi. Öğrencileri hazırlayan hocalara da teşekkür ederek, "İnşallah kızımız Denizli'de başarılı olur. Önemli olan yarışmalara katılmak. İnşallah böyle sporcularımızın sayısı artar. Engelli çocuklarımızın, engeli kaldırdığımızda neler yapabileceklerini gördük. Diğer alanlarda da benzer kurslar hazırlayın." diye konuştu.

Ardından Vali Turhan, zihinsel engelli iki sporcuya altın verdi ve sohbet etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ