Engelliler İçin Güç Birliği

Engelli Vatandaşlara Yönelik İstihdam Sağlama Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda mülakata aldıkları engellilere önce mekanik test uygulandığını, ardından psikolojik çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Sürenler, “Mülakatları insan kaynaklarıuzmanlarıyla birlikte gerçekleştiriyoruz. Mülakattan sonra CV oluşturma aşamasına geçilecek ve ardından ADSİAD’ın işe yerleştirme faaliyetleri başlayacak. Projeye katkı koyan işyerlerinin İŞKUR’a bildirdikleri ihtiyaçlar doğrultusunda ilk etapta 50 engelli vatandaşın iş sahibi olması amaçlanıyor” dedi.

TOPLUMDAN SOYUTLANMALARI ÖNLENMELİ
Engelli vatandaşların istihdamı konusunda önemli sorunlar yaşandığınısöyleyen Didem Sürenler, “Engelli vatandaşlarımız iş ve ekonomi dünyasında yüzde 0,5 oranında yer alabilmektedirler. Yani nüfusa oranlarıyla, işdünyasında yer alma oranları kesinlikte örtüşmemektedir. Engelli vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmelerinin önünde çeşitli sıkıntılar var. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının sorumlulukları bulunduğu açıktır. Onların dezavantajlarını hafifletip, topluma entegre olmalarını sağlamak ve toplumdan soyutlanmalarını önlemek için çaba göstermek görevlerimiz arasındadır. Engelli vatandaşlarımızın en önemli istekleri arasında ekonomik özgürlüklerini ele almak geliyor. Bunun için de çalışma hayatının içinde olmaları, istihdam edilmeleri ve düzenli, güvenli bir iş ortamına geçmelerişart. Biz de bu amaçla ‘Engel Tanımam, İşimin Başındayım’ başlığıyla, Engelli Vatandaşlara Yönelik İstihdam Sağlama Projesi’ni başlattık” diye konuştu.
MEDYA DESTEĞİBEKLİYORUZ
Kendilerine ulaşmak isteyen engelli vatandaşların isiminbasindayim@gmail.com adresinden başvuru yapabileceklerini açıklayan Sürenler sözlerine şöyle noktaladı:,“.2-3 aylık bir zaman dilimi içerisinde, ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza ulaşarak, mülakatların ardından uygun işyerlerine yerleştirilmelerini planlamaktayız. Ulaşamadığımız engelli vatandaşlara erişmede kamuoyunun ve basının desteğini bekliyoruz.”
http://www.adanamedya.com/news_detail.php?id=42954&uniq_id=1367617942

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ