Yazarlar İşitme Engelli Öğrencilere Öykü Anlattı

Niğde Hüdavend Hatun İşitme Engelliler İlk Okulu öğrencilerine yazarlar tarafından işaret diliyle hikaye anlatıldı.
Niğde Hüdavend Hatun İşitme Engelliler İlk Okulunda düzenlenen öykü günlerine Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tarık Tüfekçi, Niğdeli yazar Murat Soyak katıldı. Yazarlar tarafından anlatılan öyküleri İşitme Engelli öğrencilere öğretmenleri tarafından işaret diliyle çevrilerek anlatıldı.

Öyküleri işaret diliyle öğrencilere aktaran öğretmenlerini dikkatle izleyen işitme engelli öğrenciler, program sona erdiğinde birbirleriyle işaretleşerek öykülerden bahsetmeleri yazarları hem sevindirdi hem de duygulandırdı.
Niğde Hüdavend Hatun İşitme Engelliler İlk Okulu Müdürü Musa Dalkılıç'ın organize ettiği öykü günlerinde işitme engelli öğrenciler için çeşitli sosyal faaliyet yaptıklarını söyledi. Dalkılıç, 'Yazarlarımızın buraya kadar gelip öğrencilerimizle buluşmaları çok güzel oldu. Öğrencilerimiz için bu tür faaliyetleri sürekli yapmayı planlıyoruz' dedi.
Öykü günleri hakkında da bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, 'Biz yazarlar ve sanatçılar birliği olarak kütüphaneler haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Başlangıcımız anlamlı olsun diye işitme engelliler okulunda öykü günleri programı yaptık. İşitme engelliler öykülerimizi işaret dili öğretmenimiz bizim okuduğumuz, kendi yazdığımız hikayeleri öğrencilerimize aktardık. Büyük bir zevkle dinlediler, hoş bir etkinlik oldu. Bunu hafta boyunca çeşitli okullarda devam ettireceğiz. Yazarlar ve Sanatçılar birliği olarak biz şu ana kadar sekiz-dokuz tane arkadaşımızın bu anlamda güzel öykü ve deneme üzerine eserleri var. Bunları hem ilimizde çeşitli yerlerde tanıtmaya çalışıyoruz hem de bu haftaya özel olarak öğrencilerimize okuyup onların da bir yol haritası çizmeleri için onlara önder ve rehber olmaya çalışıyoruz. Özellikle hayatta hiçbir şey engel değildir sloganı ile yola çıkıp ilk önce buradan başladık ki bu çocuklarda yazar olabilir bunlara bu mesajı vermeye çalıştık. Umarım başarılı olup bu mesajı verebilmişizdir' diye konuştu.
Amacımız öyküyü ve öykü vesilesi ile iyiliği, mutluluğu, güzelliği paylaşmak olduğunu söyleyen Yazar Murat Soyak ise, 'Yazarlar ve sanatçılar birliği olarak çeşitli okullarımızda Edebiyat, Kültür-Sanat faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bugün işitme engelliler okulunda okul müdürümüz Musa Dalkılıç beyin daveti ile bir öykü günü gerçekleştirdik. Amacımız öyküyü ve öykü vesilesi ile iyiliği, mutluluğu, güzelliği paylaşmak, engelleri bir şekilde ortadan kaldırmak sureti ile öyküde buluşmak, sanatta buluşmak, kültürde buluşmak gibi amaçlarımız var. Bugün Milli Eğitim Şube Müdürümüz Yusuf Tüfekçi ile birlikte öykülerimizi okuduk. Öykülerimiz işaret dili ile öğrencilerimize aktarıldı. Bu gerçekten bizim için de güzel bir tecrübe, güzel bir paylaşım oldu. Hayata ve insana dair yazdıklarımızı çocuklarımızla, gençlerimizle burada paylaşmak bizim için büyük bir kazanım' şeklinde konuştu. - NİĞDE
 http://www.haberler.com/yazarlar-isitme-engelli-ogrencilere-oyku-anlatti-4466273-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ