Tsd Genel Başkanı Boyraz'dan Ertem'e Teşekkür Ziyareti

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Başkan Yardımcısı Turan Hançeri ile Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Engelli vatandaşlara Türkiye'de birçok belediye tarafından çeşitli vaatler verildiğini ancak çoğunun sözünde durmadığını belirten Şükrü Boyraz, Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Engelliler Binası'nı normal teslim süresi öncesinde teslim alacaklarını kaydetti. Boyraz, engellilere katkılarından ötürü Başkan Ertem'e teşekkür ederek "Biz engellilerin sosyal hayata, yaşama, kendi alın teriyle adapte olabilmesi için çalışıyoruz. Onlara eğitimler, mesleki kurslar veriyoruz. Engelliler, bir işe yaradıklarında, başarılı olduklarında yaşam sevinçleri artıyor." Dedi.
Çerkezköy'de yapımı devam eden engelli binasının birçok ilde örnek gösterilecek nitelikte olduğunu belirten Boyraz, "Özellikle yapının merdivensiz olması çok önemli birçok engellinin kullanımını kolaylaştıracak bir düzeni var. Herhangi bir tehlike anında da doğal tahliye görevi üstlenecek olan bu özellik ve yapı umarım birçok il ilçe ve beldelerde de belediyelere örnek olur." İfadelerini kullandı.
Envanterlerinde engelli vatandaşların kullanması için bir liftli araç olduğunu kaydeden Boyraz şunları söyledi: "Bu aracın Çerkezköy Belediyesi'ne tahsisi için İşkur ile görüşmelerimiz devam ediyor. En kısa sürede bu aracımızı Çerkezköy'de yaşayan engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Bunun yanında yeni çıkan iş yeri yasasına binaen devletimiz engelli vatandaşlarımıza 150 bin TL'ye varan destekler sunuyor. Ayrıca yanında engelli vatandaşımızı çalıştıran işyerlerine de engellinin bir yıllık maaşı ve sigortasını ödüyor." Şeklinde konuştu.
http://www.haberler.com/tsd-genel-baskani-boyraz-dan-ertem-e-tesekkur-4448212-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ