Trabzon’da engeller aşılıyor

TRABZON (CİHAN)- Trabzon Belediyesi, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için yeni bir proje başlattı. Bir yıl sürecek projeyle, engelli vatandaşların sosyal hayata etkin katılımlarını sağlamak amaçlanıyor.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Özürlüler Destek Programı (ÖDES) Projesi kapsamında ‘Biz De Varız' adı altında hazırlanan projenin tanıtım toplantısı, Belediye Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, proje ortakları temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı. Trabzon Valiliği, Trabzonspor, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Çamlık İşitme Engelli İlköğretim Okulu, Çamlık Özel Eğitim Meslek Lisesi ve sakatlar Derneği Trabzon Şubesi, Yetişme Çağındaki Çocukları koruma Derneği'nin de ortak olduğu proje ile engellilerle birlikte toplumla kaynaşma yürüyüşü, konser, tiyatro, maç, piknik gezi ve seminer programları düzenlenecek. Projeyle, Trabzon merkezde bulunan bin 126 engelli ile il genelinde bulunan 5 bin 217 farklı özürlü gruplarına mensup vatandaşlara ulaşılması hedefleniyor.

Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, burada yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırma adına birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Yaratılan her canlının ayrı bir fonksiyon yüklediğine işaret eden Kınalı, "Hepimiz bir zincirin halkasıyız. Bir zincirin bir tane halkasını kopartsanız o zincir olmaktan çıkar. Bu kainatı yaratan hiçbir şeyi tesadüf yaratmamıştır. Mesele bu kâinatı iyi okuyabilmektir. Okumasını bilirsek her şey güzeldir." dedi.
http://www.stargundem.com/ajanslar/trabzonda-engeller-asiliyor-243406.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ