Samsun'da Bakıma Muhtaç Yaşlı Engelli Sayısı Tespit Edildi

Nuri Geyikgen, konuyla yaptığı açıklamada, araştırmalara göre Türkiye genelinde en fazla yaşlı vatandaşın Karadeniz bölgesinde olduğunu belirtti. Dernek olarak Samsun'da yaptıkları saha çalışmasında bakıma muhtaç bin 170 engelli yaşlı vatandaşı tespit ettiklerini belirten Geyikgen, söz konusu yaşlı vatandaşların geliri olmadığı gerekçesiyle yakın akrabaları tarafından kaderine terk edildiğini söyledi.

ANNE VE BABAYA SAYGI KALMADI
Günümüzde anne ve babaya yeterince saygı kalmadığını söyleyen Yaşlı Engelliler Derneği Genel Başkanı Nuri Geyikgen "Günümüzde geliri olan anne ve babalar yaşlanınca evlatları tarafından güzel bir şekilde bakılabiliyor. Ancak geliri olmayan anne ve babalar yaşlanınca kaderine terk ediliyor. Dernek olarak yaptığımız saha çalışmalarda Samsun'da bin 170 yaşlı engelli vatandaşımızı tespit ettik. Bu vatandaşlarımızın çoğu yakınları tarafından geliri olmadığı için kaderine terk edildi." dedi.
Yaşlılara gerekli saygı ve şefkatin gösterilmesini amaçlayan 7'den 77'ye adlı bir proje hazırlığında olduklarını söyleyen Yaşlı Engelliler Derneği Genel Başkanı Nuri Geyikgen, Türkiye'nin her yerine yaşlılara bakım evi yapma hedefinde olduklarını sözlerine ekledi.
http://www.haberler.com/samsun-da-bakima-muhtac-yasli-engelli-sayisi-4462003-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ