Öğretmenin Zihinsel Engelli Öğrencisinin Üzerine Çay Döktüğü İddiasına Soruşturma

BOLU'da, elindeki çay dolu kupaya çarpıp üzerine çay dökülmesine sinirlenen kadın öğretmenin, kupada kalan çayı 13 yaşındaki zihinsel engelli kızı Özge G.'nin üzerine boşalttığını öne süren Gülay G.'nin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Olayın okulda bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildiği öğrenildi.


Olay, 17 Ocak tarihinde Karaçayır Mahallesi'nde bulunan Emine Mehmet Baysal Uygulama Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulda öğretmenlik yapan A.G.Ö., nöbet sırasında elinde çay dolu kupayla oyun salonuna girdiği sırada zihinsel engelli 4'üncü sınıf öğrencisi Özge G. ile çarpıştı. Öğrencinin çarpmasıyla kupada bulunan sıcak çayın bir kısmı öğretmenin üzerine döküldü. Sinirlenen A.G.Ö., çayın geri kalan kısmını Özge G.'nin üzerine boşalttı. Yaşanan olay okulda bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Özge G.'nin annesi Gülay G.'nin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

'SEN BUNU HAK ETTİN' DİYEREK ÇAYI FIRLATTI

Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nde olayla ilgili açıklamada bulunan Gülay G., çocuğunun 4 yıldır özel eğitim okuluna gittiğini ifade ederek, "Engelinden dolayı çocuğumun olumsuz davranışları var. Öğretmenin nöbette olduğu bir sırada çocuğum öğretmenin elindeki çay dolu kupaya çarptı. Çayın üzerine sıçramasına sinirlenen öğretmen de 'Sen bunu hak ettin' diyerek kupada kalan sıcak çayı çocuğumun göğsüne döküyor. Sonrasında kendisi de çok acı çektiğini söylüyor ve revire giderek kendisine kremler sürüyor. Benim çocuğumu da veli odasına götürerek 'Özge üzerini kirletti ve üzerini değiştirin' diyor. Okul müdürüyle birlikte güvenlik kamerası görüntülerini izledik. Müdürün 'Öğretmenin canı çok yandı, bu yüzden bunu yapmış' diyerek öğretmeni savunması ve çocuğumun acı çekmesini hiç umursamamaları bizi çok üzdü" dedi
ÖĞRETMENLER ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ BÖYLE Mİ EĞİTİYORLAR

Bolu Valiliğine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak şikayette bulunduğunu söyleyen Gülay G., soruşturmanın sürdüğünü belirterek, "Öğretmen hala o okulda öğretmenlik yapıyor. Devletimiz engelli çocuklara böyle mi sahip çıkacak ? Uzman bir eğitimci benim çocuğumun üzerine sıcak çay dökerek mi eğitecek ? Öğretmenler çocuklarımızı böyle mi eğitiyorlar ? Kendini ifade edemeyen öğrencilerin üzerine bilinçli bir şekilde çay atan öğretmenin o kurumda daha ne kadar öğretmenlik yapacağını merak ediyorum" diye konuştu.

MY,KY(MÇ/AK) (FOTOĞRAFLI)
(DHA - Mutlu YUCA-Koray YILMAZDEMİR)

DHA
 http://www.bugun.com.tr/son-dakika/ogretmenin-zihinsel-engelli-ogrencisinin-uzerine-cay-doktugu-iddiasina-sorusturma-haberi-189854

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ