Kbü'de "Engelli Gençlerle Hayata Bakış" Projesi

Ulusal Ajans'ın 1'e 2 Gençlik Girişimleri Programı Kapsamında "Engelli Gençlerle Hayata Bakış Projesi"nin 5. etkinliği olan 'İş Sağlığı ve Güvenliği' semineri Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda yapıldı.
Görme Engelli vatandaşlar ile Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencilerinin katıldığı seminer KBÜ, Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği ile Engellilerle Birleşme ve Dayanışma Derneği'nin ortak hareket ettiği Umuda Açılan Gözler Gençlik ve Dayanışma Grubu'nun hazırlayıp sunduğu proje etkinliklerinin video görüntülerinin izlenmesiyle başladı.
Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Umuda Açılan Gözler Gençlik ve Dayanışma Grubu Başkan ve Proje Yasal Temsilcisi Onur Çelik, "Bu yola çıkmadan tam üç ay önce Karabük Üniversitesi'nde filizlenen projemizin ilk adımını Değerli Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte attık. Kendisi Engelli Gönüllülerin Elçisi olmaktan gurur duyacağını belirterek, bu projede yer almak istediklerini içtenlikle belirttiler. Projemizin açılışını yapmış olduğumuz ilk andan bu güne kadar aynı heyecan içerisinde faaliyetlerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu gün gelmiş olduğumuz noktada bizlerden desteklerini esirgemeyen başta rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Hepimizin insan olarak temel hakkının yaşama hakkı olduğunu vurgulayan KBÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Naci Kurgan, "Amacımız fiziksel ve ruhsal yönden tam anlamıyla kaliteli bir yaşam sürmektir. Hayatta niçin çalışırız? İhtiyaçlarımızı karşılamak, belirli fonksiyonlarımızı yerine getirmek ve elbette ki sağlıklı bir yaşam sürmek için devamlı çalışmaktayız. Ülkemiz için üretenlere, üretirken çevreye saygı duyanlara, üreten insanları tüketmeyen, kendisinin ve çevresindeki insanların yaşama hakkına saygı duyan, bu ülke ve insanları için fedakarlık gösteren herkese teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.
Kurgan sunumlarında; "İş kazasının ne olduğu", "Kaza teorileri", "İş kazasının yol açtığı sonuçlar", "Çalışma hayatındaki tehlike grupları ile risk değerlemesi ilkeleri ve 6331 sayılı kanun ve içeriği" hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
"İş Sağlığı ve Güvenliği" seminerinin ardından tüm katılımcılar Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Su Sporları Kulübü organizasyonluğunda Dünya Su Günü kapsamında gerçekleştirilen Dilek Balonu Uçurma Etkinliğine geçildi. Dilek Balonu Uçurma Etkinliğine Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile akademik ve idari personel de katıldı. Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın ilk dilek balonunu uçurması ile etkinlik başladı. Herkesin bir dilek tutarak gökyüzüne göndermiş olduğu balonlar gökyüzünde ateş böceklerini andıran görsel bir şölene sahne oldu. - Karabük
http://www.haberler.com/kbu-de-engelli-genclerle-hayata-bakis-projesi-4456458-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ