Hayata Ayaklarıyla Tutunuyor

Antalya'da doğuştan spastik engelli olduğu için ellerini kullanamayan 29 yaşındaki Ayşe Aydın, ayaklarıyla yaptığı kolye, tespih ve ahşap boyama tablolarını satarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Doğuştan serebral palsi (spastik engelli) olan ve ellerini kullanamayan Ayşe Aydın, Antalya Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde gördüğü eğitim sayesinde ayaklarıyla ahşap boyayıp boncuk diziyor, tespih ve kolye yapıyor. 2 yıl önce annesini kaybeden Aydın, merkezde yaptıklarını satarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Babası Nevzat Aydın ile birlikte yaşayan Aydın, devlet yetkililerinden iş istediğini belirterek, “Babamın aldığı emekli maaşı bize yetmiyor. Lütfen yetkililer bunu duyup bize sahip çıksın” dedi.
Engelli Bireyler Derneği Başkanı Dr. Günseli Akaydın ise merkezin 700 engelli öğrenciye bakabilecek kapasitede olduğunu belirtti. Akaydın, "Engelli çocuğu olan ailelerimizin kaygılarını en aza indirmek, çocuğun aile ve toplum içerisinde yük olmaktan çıkıp kendi kendine yeten bir birey haline gelmesini sağlamak en büyük hedefimizdir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: IHA
Ekleme Tarihi: 23.03.2013 13:24
http://haberciniz.biz/hayata-ayaklariyla-tutunuyor-1942580h.htm

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ