Görme Engelli Çiftin Çocuk Mutluluğu

Cihan Demirci - Doğuştan görme engelli Nuri Öztürk (36) ve Özlem Öztürk (30) çifti, sağlıklı dünyaya gelen bebekleri Özge Zeynep sayesinde yaşama daha da bağlandı.
Biri santral görevlisi, diğeri de sosyal hizmetler alanında çalışan Öztürk çifti, 6 aylık bebeklerinin beslenmesi ve temizliğiyle ilgili işlemleri kendileri yapabiliyor.

Nuri Öztürk, AA muhabirine, Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü'nü bitirdiğini söyledi. Eşiyle 2003'te tanıştığını anlatan Öztürk, şöyle devam etti:
"Ankara Altı Nokta Körler Derneği'nde, sosyal faaliyetlerle zamanımı geçirdiğim sırada kendisi de staj yapmaktaydı. Orada karşılaştık. Belli bir süre problemlerimizin giderilmesi, işsizlik sorunumuzun çözülmesi gibi süreçler yaşadıktan sonra arkadaşlığımızı evlilikle taçlandırdık. 2010'da evlendik. Daha sonraki süreçte de Allah nasip etti çocuğumuzla mutluluğumuz daha da taçlandı. Özlem, Edirne'de çalışıyordu. Büyükşehirlerde engellilerin erişimi gibi konularda altyapının yetersiz olması dolayısıyla sıkıntılar olabiliyor. Bu nedenle 2011'de Edirne'ye yerleştik. Şu an Edirne Lisesi'nde santral operatörü olarak çalışıyorum."
Bazı kurumlarda özel günlerde talep olması durumunda org çalarak şarkı söylediğini ifade eden Öztürk, zaman zaman Edirne Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde üniversite öğrencilerine yönelik ses, dublaj ve tiyatronun altyapısı konularında çalışmalar yürüttüğünü belirtti.
Görme engellilere yönelik üretilen bilgisayar kullanabildiğini anlatan Öztürk, kısa süre sonra yayın hayatına başlayacak Edirne Bedensel Engelliler Koruma ve Yardımlaşma Derneği'nin dergisinde de köşe yazarlığı yapacağını kaydetti.
http://www.haberler.com/gorme-engelli-ciftin-cocuk-mutlulugu-4458686-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ