180 kilo oldu, engelli raporuyla iş arıyor

DHA KONYA'da 11 yaşından itibaren aşırı kilo almaya başlayan 36 yaşındaki Mehmet Efe, 1 yıl önce mide küçültme ameliyatıyla 238 kilodan 180'a düştü. 110 kiloya inmeyi hedefleyen Efe, bir yıl önce ortak olduğu fırından ayrıldıktan sonra iş başvurusuna gittiği yerlerden aşırı kilosu nedeniyle geri çevrildiğinden, 'obez' olduğunu belirten engelli raporu aldı. Evli olan Efe, yüzde 43 engelli raporuyla İşkur aracılığıyla iş bulmayı umut ediyor.




Çocuk yaşta hızla kilo almaya başlayan Mehmet Efe, 238 kiloya ulaşınca, hareket kabiliyeti kısıtlandı. Efe, bunun üzerine bir arkadaşının tavsiyesiyle geçen yıl Selçuk Üniversitesi Selçuk Tıp Fakültesi'nde mide küçültme ameliyatı oldu. Ameliyatın ardından az yemek yemeye başlayan Efe, 180 kiloya kadar düştü. Ameliyat olduğu dönemlerde bir fırını ortak işleten Efe, anlaşmazlık sonucu ortaklıktan ayrıldı.


KİLOSUNDAN DOLAYI İŞ KAPILARI YÜZÜNE KAPANDI


14 yıllık evli olan ve işsiz kalan Efe, iş başvurusuna gittiği yerlerden aşırı kilosu nedeniyle geri çevrildi. Yaklaşık 1 yıldır işsiz olan Efe, çareyi engelli raporu almakta buldu. Geçen hafta Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde obezite olduğunu belirten engelli raporu aldı. Yüzde 43 engelli raporuyla İş-Kur aracılığıyla iş bulmayı umut eden Efe, şunları söyledi:


"İş başvurusunda bulunduğum yerlerde, kilomdan dolayı tüm kapılar yüzüme kapandı. İşsizim, ne bir sosyal güvencem var, ne de gelirim. Raporu İş-Kur'a teslim edeceğim ve özel sektörün özürlü kadrolarında işe yerleştirilmeyi bekleyeceğim. Kesin olarak bir işe yerleştirileceğim diye bir durum söz konusu değil. Ama rapor almak dışında başka çarem yok. Ehliyetim var, şoförlük yapabilirim ama kilomdan dolayı kimse iş vermedi."


'ÇOCUĞUM OLSUN İSTİYORUM'


Eşi 34 yaşındaki Ayşe Efe ile 14 yıldır evli olduğunu belirten Mehmet Efe, "Çocuğumuz olmuyor. Tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olmayı planlıyoruz. Sosyal güvencem olmadığı için eşim tedavide olamıyor. Daha öncede Bağ-Kur'a borcum olduğu için tedavi ettirememiştim. Halen 6 bin lira borcum var. Eğer bir işe başlayıp, sosyal güvencemde olursa, eşim tedavi olup, çocuk sahibi olmak istiyoruz" dedi.
 http://haber.stargazete.com/yasam/180-kilo-oldu-engelli-raporuyla-is-ariyor/haber-738825

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ