Üniversite öğrencileri Engelliler Okulunu gezdi


Kocaeli Üniversitesi İzmit Meslek Yüksek Okulu’nun 110 öğrencisi “Kardeş Engelli” projesi kapsamında Engelliler Okulunu ziyarete gitti.

İzmit MYO’da Yerel Yönetimler dersi veren Bekirpaşa eski Belediye Başkanı ve Öğretim Görevlisi Abdullah Köktürk, engellileri tanımak için yapılan proje çerçevesinde öğrencilerine 42 Evler’de bulunan Özel Peteğim Özel Eğitim Okulu’nu gezdirdi, sosyal yönlerini geliştirmek amacıyla da derslerini uygulamalı olarak gösterdi. Ziyarette KOÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ayşe Sevim Gökalp, İzmit MYO Muhasebe ve Yerel Yönetimler Programı Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Emre Ergin de hazır bulundu.

BECERİ GELİŞTİREN OYUNCAKLAR

İzmit Zihinsel Engelliler Beceri Geliştirme Derneği Başkanı Muhittin Erkaya ile Özel Peteğim Özel Eğitim Okulu Müdürü Gülser Öğütçen, Üniversiteli öğrencilere okulu gezdirip, 3-30 yaş arasında zihinsel engelli çocuklarla tanıştırıp, yaptıkları çalışmaları gösterdiler. “Kardeş Engelli” projesi kapsamında da Üniversiteli öğrenciler, okulda eğitim gören zihinsel engelli kardeşlerine giysinin yanı sıra beceri geliştiren oyuncaklar hediye ettiler.
Okul gezildikten sonra zihinsel engelli milli sporcular Mücahit Açıkgöz ve Gökhan Erkan ile çeşitli alanlarda başarılı olan Nihat Akyüz, Sonercan Alim, Betül Yenice ve Gökhan Aslan’ı kutlayan heyet, hediyeler verdiler. http://www.ozgurkocaeli.com.tr/haber/universite-ogrencileri-engelliler-okulunu-gezdi-122160.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ