O reklamdan sonra dolandırıcılar iş başında


Antalya'da iki yıl önce kurduğu Antalya Engelliler Sanat Evi'nde gönüllü eğitmenler aracılığıyla engelli vatandaşlara ücretsiz takı tasarımı, müzik, dans eğitimi veren ve bir bankanın reklam filminde rol aldıktan sonra ülke genelinde tanınan Hülya Bostanoğlu, sanat evinin adını kullanarak yardım adı altında para toplayan kişilerden yakındı.


Eczacılık yapan Hülya Bostanoğlu, iki yıl önce Antalya Engelliler Sanat Evi'ni kurdu. Ailesinde engelli birey olmamasına rağmen hayata geçirdiği projeyle engelli bireylerin sanatsal etkinlikle topluma kazandırılmasını amaçlayan Bostanoğlu, Yıldız Mahallesi'ndeki bir apartmanın giriş katında oluşturduğu atölyede engelli bireylere eğitim vermeye başladı. Gönüllü 6 eğitmen aracılığıyla 20 engelliye ücretsiz müzik, dans, takı tasarımı, seramik boyama eğitimi veren Bostanoğlu, yabancı dil, nota, solfej ve koro çalışmalarıyla kurs saatlerinin eğlenceli geçmesini sağladı.

ENGELLİLERİN 'MELEK ANNE'Sİ

Sanat evindeki eğitimlerle engellilerin sosyal hayatta yerini alabilmesini ve eğitimleriyle kendilerine güvenin artmasını sağlayan Bostanoğlu, kursiyerlerinin 'Melek Anne'si olarak sevgisini kazandı. Atölyede haftanın her günü ayrı ayrı dersler için bir araya gelen 20 engelli, hem ders alıp, hem keyifli vakit geçirerek, hayatlarındaki engellerin büyük bölümünü ortadan kaldırdı. Bostanoğlu'nun kurduğu sanat evi ve burada eğitim alan engellilerin bir bankaya ait televizyon filminde yer almasının ardından tanınırlığı arttı.

FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA

Gönüllü eğitmenler aracılığıyla gerçekleştirilen eğitimlere engelli bireylerin ücretsiz katılımıyla çalışmalarını sürdüren sanat evinde parasal hiçbir uygulama yapılmadığını vurgulayan Bostanoğlu, reklam filminin televizyonlarda yer almasının ardından sanat evinin adını kullanarak insanlardan para toplayan kişilerin varlığını duymaktan dolayı üzüldüğünü kaydetti. Reklam filmiyle sanat evinin tanınırlığının arttığına işaret eden Bostanoğlu, "Kötü niyetli bazı fırsatçılar bizim adımızı kullanarak, insanlardan para topluyor. Bu da bizi çok üzüyor" dedi.

'YANIMIZDA, BİZİMLE OLUN'

Antalya Engelliler Sanat Evi'nde ticari kaygıları olmadığını kaydeden Bastanoğlu, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımızla sanat evinde çok mutluyuz, sanatın engel tanımadığını anlatmaya çalışıyoruz. Sanat evimizde aidat bile almayız. Yüreği güzel bizim yanımızda olmak isteyen arkadaşlarımız bu fırsatçılara değer vermek yerine yanımızda olsunlar. Yanımızda olmak isteyen vatandaşları çayımızı içmeye davet ediyoruz. Atölyemizde bizimle birlikte çalışmalara katılsın. Bizleri izlesin. Sanat evimizin kapısı engelli engelsiz tüm insanlara açık."

HEM EĞİTİM HEM EĞLENCE

Antalya Engeliler Sanat Evi'nde eğitim alan ve grubun sözcülüğünü üstlenen Hasan Sakka da atölyelerinde müzik yapıp, şarkılar söylediklerini, arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli vakit geçirdiklerini anlattı. Benzer sanat evlerinin sayısının artması gerektiğini vurgulayan Sakka, atölyede çalışmalarının yanı sıra, diğer engellilere faydalı olabilmeye çalıştıklarını söyledi.

DHAhttp://www.haberturk.com/gundem/haber/819041-o-reklamdan-sonra-dolandiricilar-is-basinda

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ