Milletvekili Demir: Peş Peşe Engelli İstihdamı Yolda

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında engellilere verdiği müjdenin detayları hakkında açıklamada bulundu. Demir, engelli istihdamıyla ilgili peş peşe projelerin yolda olduğunu söyledi.

Milletvekili Demir, "Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla engellilerin istihdamı için başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı yoğun bir çalışma yapmaktadır. Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engelli öğretmen istihdamı konusunda işbirliği yapıyor ve çok yakında zamanda durumu müsait olan engelli kardeşlerimiz de öğretmen olabilecek" dedi.
REFORM NİTELİĞİNDE KANUNLAR
AK Parti döneminde reform niteliğinde kanunlar çıkarıldığını, uygulamada engellilerin hayatını kolaylaştıracak, topluma entegre edecek istihdam artırıcı projelerin de hayata geçirildiğini belirten Demir, "Son düzenlemelerle 65 yaş üstü vatandaşlarımız belediyelerin toplu taşıma araçlarından, raylı taşıma araçlarından ve deniz taşıtlarından ücretsiz yararlanabilecek ve saat sınırı olmayacak, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın şehirler arası raylı sistem araçları ve deniz taşıtlarındaki ulaşımlarını ise yüzde 50 indirimli yararlanacağını ayrıca Ağır bakımı gereken engellilerin yanındaki refakatçilerde bu hizmetten yararlanabilecek" diye konuştu.
AÇIK ENGELLİ KADROLARI DOLACAK
AK Parti iktidara geldiğinde kamuda 5 bin 777 engelli memur istihdamı varken, 2012'de bu sayının 25 bin olduğuna dikkati çeken Milletvekili Demir, "2013 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi daha kamuda istihdam edeceğiz. Özel sektörü de dahil edersek çalışan engelli sayısı 2002'de 10 bin 883 kişiyken kamu ve özel sektörde çalışan engelli sayısı, 2011 yılı itibarıyla 30 bin 20'ye çıkmıştır. Getirdiğimiz teşviklerle bu sayıyı daha da yukarılara çıkaracağız. Kamu kurumları ve özel sektörde çalışan engelliler konusunda da önemli adımlar atılıyor. Bu kurumlara engelli kontenjanlarını kullanmaları konusunda asla taviz verilmeyecek. Hükümet olarak engellilerin istihdamı ile ilgili ciddi teşvikler uyguluyoruz. Şimdide kamuda açık engelli kadrolarının doldurulması ile ilgili çabalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
ÖNCE 8 SONRA 14 BİN ENGELLİ İSTİHDAMI
Demir açıklamasını şöyle tamamladı: "Geçtiğimiz yıl 5 bin 200 engelli kardeşimiz kamuda çalışmaya başladı. Sınavların neticesinde. Kazanan kardeşlerimize atamalar yapıldı. Şimdide 8 binin üzerinde engelli kardeşimiz kamuda çalışmaya başlayacak. Toplam açık kadro 22 bin. 8 bin atama yapıldıktan sonra kalan atamalar için 14 bin kadro ilerleyen süreçte kullanılacak ve bu açık kadrolar doldurulacak. Atamalara yönelik esaslar önümüzdeki günlerde yayınlanarak engelli vatandaşlarımızın tercihleri alınacak ve atamaları yapılacak"
 http://www.haberler.com/milletvekili-demir-pes-pese-engelli-istihdami-4329509-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ