İstanbul Mutfak Günleri'nde engelli aşçılar madalyalar kazandı

İSTANBUL- Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda yemek yapmayı öğrenen 4 engelli, 11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması’nda hem bireysel hem de grup yarışmasında altın madalya kazandı.

TÜYAP Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve dün sona eren 11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması’nda Bağcılarlı engelli aşçılar 4 altın madalya kazandı. Bireysel ve ekip olarak iki farklı kategoride Dünya Şefler Birliği’nin (WACS) kriterlerine göre düzenlenen yarışmaya, 25 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere 2 binin üzerinde aşçı katıldı. 52 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmada yemekler, 25’i yabancı toplam 100 jüri üyesi tarafından değerlendirildi.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda aşçılık kursuna katılan engelliler de yarışmanın engelliler kategorisinde yarışarak hünerlerini sergiledi. Grup olarak yarışan Esra Süzen, Tuğçe Özdoğru ve Neriman Güngör, yaptıkları Osmanlı mutfağından safranlı pilav ile jüri üyelerinden tam puan alarak altın madalya almaya hak kazandı. Bireysel olarak yarışmaya katılan Tuğba Gül ise pastırmalı biftek sarma ile jüri üyelerinin büyük beğenisini kazanarak altın madalya aldı. Engelli aşçıları tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Engellilerin sosyal hayata katılımı için Engelliler Sarayı’mızı inşa etmiştik. Ne kadar büyük ve faydalı bir iş yaptığımızı, elde ettiğimiz başarılarla görüyoruz. Hepsini tebrik ediyorum.” dedi.
http://www.turkiyeturizm.com/news_detail.php?id=42981&uniq_id=1361130897#.URyi_mcXZr0

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ