Görme engelli gazinin başarısı

Dal, beraberinde ailesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar ve kendisine destek veren Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ile Vali Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret ederek, başarısını paylaştı.


Dal, 1998 yılında görev yaptığı Van'ın Gevaş ilçesi kırsalında teröristlerin attığı bombanın patlaması sonucu gözlerini, kısmi olarak da işitme duyularını kaybettiğini, bir elinin bileğinden koptuğunu, diğer elindeki parmakların da zarar gördüğünü anlattı.

GATA'daki uzun süreli tedavisi sırasında öğrendiği satrancın adeta hayatını değiştirdiğini, bugüne kadar çeşitli turnuvalara katıldığını ifade eden Dal, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Görme Engelliler Satranç Şampiyonası'nda ise her zaman arzuladığı birincilik koltuğuna oturduğunu söyledi.

Dünyada görme engelli zihinden satranç oynayan profesyonel ikinci kişi olduğunu hatırlatan Dal, “Yıllardır arzu ediyordum, sonunda başardım. Genel kategoride 7 turun 6'sını galibiyet, birini beraberlikle tamamladım ve averajla birinci oldum” dedi.http://www.hurriyet.com.tr/saglik/22549745.asp

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ