Engellilere 100 bin TL süper destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engelli vatandaşları kendi işinin patronu yapmak için 100 bin TL’ye kadar hibe desteği veriyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın şehit ve gazi yakınları ile engellilere yönelik ücretsiz ulaşım müjdesinin ardından bir müjde de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan geldi. Bu kapsamda Bakanlık engellilere önce eğitim verecek daha sonra ise 100 bin TL’lik hibe desteği ile iş sahibi yapacak. Engelliler kendi işlerinin patronu olacak.
4 merkez kuruldu
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu kapsamda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliğine gitti. Projeyle, engellilerin KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerine katılımı, iş kurma aşamasında koçluk desteği almaları ve başlangıç sermayesi niteliğindeki Yeni Girişimci Desteği’nden yararlanmaları sağlanacak. Tüm illerden başvuru alınacak. Eğitimler İstanbul, Ankara, Erzurum ve Gaziantep’te verilecek. Eğitimin sonrası projeleri kabul edilen ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayanlar kendi illerinde işyeri kuracak.
Eğitim koçu olacak
Engelli girişimcilere  iş ve meslek odaları ve derneklerinin desteğiyle uzman hocalarla koçluk desteği verilecek. Her engellinin gönüllü koçu olacak. Ayrıca eğitimlerin yanı sıra engellilere girişimcilik ve iş alanları hakkında iş adamları seminerler ve konferansları düzenlenecek. İşadamı-engelli girişimci buluşması sağlanacak. Girişimci olmak isteyenlerin Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Müdürlüğü’nün  internet sayfasından başvuru formunu doldurması gerekiyor.
30 bin TL geri ödemesiz
BAKANLIĞIN engellilere vereceği destek programı 4 aşamadan oluşacak. İşletmenin kuruluşu, malzeme alımı, işletme gideri için verilen destek geri ödemesiz olacak. Sabit yatırım için verilen geri ödemeli 70 bin TL’lik destek ise, vatandaş kâra geçtikten sonra alınacak. Bu sayede Bakanlık hem engellileri iş sahibi yapacak hem de engelli maaşı alan 300 bine yakın kişi sayısı da düşürülecek.
 http://haber.stargazete.com/guncel/engellilere-100-bin-tl-super-destek/haber-727235

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ