Engelli Vatandaşlar İçin Ulaşımda Yeni Düzenleme


Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak ve toplumsal hayata katılımlarını artıracak yeni düzenlemeler için çalıştıklarını bildirdi.

Yağcı, ülke genelinde yürürlüğe giren 5378 sayılı kanun gereği, Temmuz 2013'e kadar toplu taşıma araçlarına engelli vatandaşların kullanımına uygun olacak şekilde engelli rampasının konulması gerektiğini hatırlatarak, belediyenin bu yöndeki düzenlemesinin başladığını kaydetti.
Daha önce Bilecik Belediyesi tarafından yapılan ihale ile birlikte 15 engelli rampasına sahip aracın satın aldığını belirten Yağcı, düzenleme sayesinde engelli vatandaşların ulaşım hizmetlerinden daha rahat faydalanma imkanı bulacaklarını söyledi.
-Belediye Başkanı Yağcı'dan "sabah ziyaretleri"
Başkan Yağcı, "sabah ziyaretleri" programı kapsamında, Bahçelievler Mahallesi'ndeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.
Yağcı, Bileciklilerle bir arada olmak, onlarla sohbet etmek ve onları dinlemek için çeşitli zamanlarda ziyaretler gerçekleştirdiğini belirterek, ziyaretler sayesinde kente, vatandaşın gözünden bakabilme fırsatı yakaladıklarını söyledi.
Bilecik'in gelişmesi ve yerel yönetimler olarak verilecek hizmetler hakkında vatandaşın görüş ve önerilerine değer verdiklerini kaydeden Yağcı, şehir için tespit edilen eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını söyledi.
Daha sonra yapımı devam eden Kültür ve Kongre Merkezi binası ile üst geçit çalışmalarını yerinde inceleyerek görevlilerden bilgi alan Yağcı, şehirde faaliyet gösteren Sibel Tekstil'i de ziyaret etti.
Muhabir: Mehmet Candikmen
Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA
http://www.haberciniz.biz/bilecikten-kisa-kisa-engelli-vatandaslar-icin-ulasimda-yeni-duzenleme-1898326h.htm

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ