Engelli Arkadaşını Dolandıran Engelliye 2 Yıl Hapis Cezası

Samsun'da sağır ve dilsiz 41 yaşındaki Uğur Zengin, kendisi gibi sağır ve dilsiz olan 39 yaşındaki Umut Yürük'ü dolandırdığı iddiasıyla hakim karşısına çıktı
. Mahkemede tercüman aracılığı ile ifade veren tutuksuz sanık, suçlamaları kabul etmedi. Ancak mahkeme sanığı 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.
İlkadım İlçesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan hafif derecede zeka engelli ve sağır, dilsiz olan Umut Yürük, yaklaşık 1 yıl önce kendisi gibi sağır ve dilsiz olan Uğur Zengin ile tanıştı. İddiaya göre bir süre arkadaşlık yaptıktan sonra Umut Yürük, evlenmek istediğini Zengin'e söyledi. Zengin de tanıdığı bir kadın olduğunu ve kendilerini evlendirebileceğini belirterek para istedi.
Bunun üzerine birlikte PTT'ye gidip Yürük'ün engelli aylığının yatırıldığı hesaptan 800 TL çektirdi. Daha sonra da kayıplara karıştı. Evleneceği kadınla görüşmek için bekleyen Umut Yürük, kandırıldığını anlayınca ailesiyle birlikte polise gidip şikayetçi oldu. Kamera kayıtlarından kimliği tespit edilen ve kısa süre sonra gözaltına alınan Uğur Zengin çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılanan Zengin tercüman aracılığı ile yaptığı savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Sanık Zengin, "Parayı birlikte aldık. Ancak 400 TL'si ile iki yüzük aldık. 150 TL'si de biz harcadık. Geri kalan parayı ona verdim. Sonra kadın evlenmekten vazgeçince yüzükleri de ona verdim" dedi. Duruşmaya katılan Umut Yürük ise sanıktan para veya yüzük almadığını ancak şikayetçi olmadığını söyledi. Mahkeme ise, sanığı nitelikli dolandırıcılık suçundan 2 yıl 1 ay hapis ve bin TL para cezasına çarptırdı. - Samsun
http://www.haberler.com/engelli-arkadasini-dolandiran-engelliye-2-yil-4326497-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ