BÜYÜKŞEHİR ENGELLİ SÜMEYYENİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik sürdürdüğü çalışmalarıyla bir ailenin daha yüzü güldü. Bir gecekonduda zor şartlarda hayatını sürdüren Atmaca ailesinin yüzde 99 engelli kızı Sümeyye’ye Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı işbirliği ile çok fonksiyonlu tekerlekli sandalye hediye eden Büyükşehir, bir hayata daha umut oldu.

Gerçekleştirdiği bu örnek projelerle engelsiz bir toplum hedefine doğru yürüyen Büyükşehir Belediyesi, Onursal Başkanlığını Nevin Gökçek’in üstlendiği Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı işbirliği ile doğuştan engelli bir vatandaşa daha umut oldu.
Doğuştan ağır mental reterdasyonlu olarak dünyaya gelen yüzde 99 engelli raporlu Sümeyye Atmaca’ya çok fonksiyonlu tekerlekli sandalye hediye edildi.
Altındağ’da, sosyal güvencesi bulunmayan, engelli bakım ücretiyle ve zor şartlarda bir gecekonduda yaşamlarını sürdüren 6 kişilik Atmaca ailesi, belediyenin sağladığı gıda, yakacak, giysi ve temizlik yardımlarının yanı sıra, çocuklarına umut olan özel imalat çok fonksiyonlu tekerlekli sandalyeyi teslim almanın mutluluğunu yaşadı.
Tekerlekli sandalye, ailenin hayatını kolaylaştırırken, engelsiz bir toplum için atılan adımlara bir yenisini daha eklemiş oldu.
           
-ENGELLİ DOSTU BÜYÜKŞEHİR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Engelliler Danışma Merkezi, Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi, Lokaller, Ticaret Merkezi ve Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi ile takdir toplayan Büyükşehir, engelli vatandaşlarına sağlık, psikoloji, fizyoterapi, asansörlü araçlarla ulaşım, ev içi temizlik ve bakım-onarım, danışmanlık ayrıca sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde bulunma imkanları sunuyor.http://www.ankara.bel.tr/haberler/bykehr-engell-smeyyenn-yzn-gldrd#.URzQuWcXZr0

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ