Bayburt'ta 582 Kişiye Özürlü Evde Bakım Ücreti

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce, geçen yıl 582 kişiye özürlü evde bakım ücreti ödendiği bildirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaptıkları alan çalışmasında özürlü, yaşlı ve bakıma muhtaç bin 100 kişi tespit ettiklerini söyledi.

Devletin bu kişilere yardım elini uzattığını belirten Pala, "2012 yılında müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalarla il genelinde özürlü ve bakıma muhtaç kişiler tespit edildi. Tespit edilen bin 100 kişinin işlemleri hızlı şekilde sonuçlandırarak 582 aileye her ay kişi başına asgari ücret tutarı olan 699 lira olmak üzere, 2012 yılında toplam 407 bin 173 lira ödeme yaptık" dedi.
Müdürlüğün çalışmaları sonucu ya da bizzat kuruma yapılan müracaatların aynı ay içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırıldığını ifade eden Pala, şu anda sırada bekleyen kişi olmadığını kaydetti.
Pala, kentte ayrıca kimsesi olmayan yaşlı, özürlü ve bakıma muhtaç 17 kişinin çevre illerde hizmet veren yaşlı bakım merkezlerine yerleştirildiğini belirterek, "Yine sosyal ve ekonomik nedenlerle korunmaya muhtaç durumda olan 32 çocuk koruma altına alınmadan aile yanında desteklenmekte, bu çocuklar için her ay 14 bin 426 lira ekonomik yardım yapılmakta, ayrıca psiko-sosyal yönden rehberlik ve danışmanlık yapılmaktadır" diye konuştu.
Kentte hayırsever işadamı Fahrettin Evsen tarafından yaptırılan Memnune Evsen Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nin de 2013 yılı Ocak ayı itibariyle hizmet vermeye başladığını dile getiren Pala, bu merkezde şu an 11 yaşlı ve bakıma muhtaç kişiye hizmet verildiğini söyledi.
Muhabir: Abdulkadir Nişancı
Yayıncı: Asena Akçay - Bayburt
http://www.haberler.com/bayburt-ta-582-kisiye-ozurlu-evde-bakim-ucreti-4325908-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ