Başkan Çelikcan engelli kadına akülü sandalye verdi


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, aynı evde yaşayan engelli üç kardeşi ziyaret ederek, yanında getirdiği akülü tekerlekli sandalyeyi hediye etti.

Çelikcan, PTT Evleri Mahallesi’nde aynı evde yaşayan engelli Nurten, Mesut ve Levent Kaçar’ı ziyaret etti. Başkan Çelikcan, beraberinde getirdiği akülü sandalyeyi kullanabilecek durumda olan Nursel Kaçar’a hediye etti. Yüreğir’de yardıma muhtaç bütün ailelere yetişmeye çalıştıklarını belirten Başkan Çelikcan, ‘Tespit edebildiklerimizi ziyaret ediyoruz. Ailelerimizin eksiklerini yerinde görüp anında müdahale etmeye çalışıyoruz. Burada en büyük sıkıntıyı engellilere bakan aileler çekiyor. Engelli vatandaşlarımız ise eve mahkûm durumda yaşıyor. Sivil toplum örgütlerimizle işbirliği yaparak ‘Mesleğim Umudum Prosesi’ kapsamında 50 engelli vatandaşımıza, trikotaj ve biçki dikiş kursları vererek onların hayata tutunmalarına yardımcı oluyoruz. Bu kurslar sonunda başarılı olan 10 kursiyerimiz işe başlayacak.” dedi.

Engellilerin de toplumumuzun birer parçası olduğunu dile getiren Çelikcan, “Sosyal belediyecilik çerçevesinde onlara hayata tutundurmak ve ailelerine de destek olmak amacıyla bu projeleri yürütüyoruz. Bundan sonrada bu çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.

Akülü sandalye sürprizine çok mutlu olan aile, Başkan Çelikcan’a teşekkür etti. Yıllarca çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten aile, bugüne kadar hiçbir yerden olumlu cevap alamadıklarını belirterek, ‘Bir doktora gideceğimiz zaman sırtımızda taşımak zorunda kalıyorduk. Başkanımız hiç ummadığımız bir anda kapımızı çalıp akülü sandalye verdi. Çok mutlu olduk.” dediler.
CİHAN
Cihan


Kaynak : http://www.haber3.com/baskan-celikcan-engelli-kadina-akulu-sandalye-verdi-haberi-1811422h.htm#ixzz2MBCtgvmU

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ