Başbakan’dan Dinçer’e ’engelli öğretmen’ cevabı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, ''Engelli kardeşlerimizin istihdamı konusunda adım atıyoruz. 2013'te 8 binin üzerinde engelli kardeşimizi kamuda işe alacağız'' açıklamasında bulundu. Erdoğan, engelli öğretmenlerin atamasının yapılacağını açıklarken, engelli öğretmen adayına “Engelli kişiden öğretmen olmaz” yanıtını veren eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e de isim vermeden yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, ''Engelli kardeşlerimizin istihdamı konusunda adım atıyoruz. 2013'te 8 binin üzerinde engelli kardeşimizi kamuda işe alacağız'' açıklamasında bulundu.
 
Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmasının satır başları şöyle;
 
CİLVEGÖZÜ İLE GEREKEN ADIM ATILACAK
Cilvegözü Sınır Kapısı'nda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.  
 
Son dönemde önemli gelişmeler ile karşı karşıyayız. Bu sınır kapısı güvenlik nedeni ile kapalı idi. Bu kapıdan sadece Suriyelilere yardımlar giriş çıkışları yapılabiliyordu. Suriye tarafında denetimlerin olmayışından ötürü bomba yüklü araç sınır kapısına kadar ulaşmış ve burada sistematik bir şekilde patlatılmıştır.
 
Olay ile ilgili yetkililer haricinde bu zamana kadar yapılan tüm açıklamalar yanlış ve spekülatif idi. Dün bakanlarımızı olay sonrası Hatay'a yolladık. Onlarda olay ile ilgili gerekli bilgilendirmeyi yaptı, çalışmalar da halen devam ediyor.
 
Ancak olay sonrası bu olaydan dahi nemalanmak isteyenler oldu, onlarıda yine halkımızın takdirine bırakıyorum. Olayın aydınlatılması için sabırla bekliyoruz. Olay aydınlatıldığı takdirde gereken adımı da atacağız.
 
AMBULANS SAYISINI 2928'E ÇIKARDIK
Göreve geldiğimizde 617 olan ambulans sayısını 2928 gibi çok ciddi bir rakama çıkardık. Yurtdışına gittiğimizde 24 saat siren sesini duyuyoruz ve insana verilen değeri görüp gıpta ile bakıyorduk. O yüzden artık Türkiye'de de son yaptığımız yatırımlar ile 24 saat insanlarımızın ayağına sağlık hizmetini getirebiliyoruz.
 
DİDEM TUNCAY'IN DURUMU İYİYE GİDİYOR
ABD Büyükelçiliği'ne geçtiğimiz günlerde bir saldırı gerçekleştirildi. O saldırıda yaralan gazeteci Didem Tuncay kardeşimizi hastanede ziyaret ettim, çok şükür sağlık durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. 
 
O saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisine de Allah'tan rahmet ailesine ise sabır diliyorum. Bu saldırı sonrası güvenlik birimleri çok seri bir şekilde çalışıp saldırganın kimliğini ve bağlı olduğu terör örgütünü ortaya çıkarmıştır.
 
BİZİM ARTIK SABRIMIZ KALMADI
ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırı AB ilişkilerimizi tekrardan gözden geçirmemize yol açtı. Ben buradan soruyorum terör örğütleri ile aranızdaki muhabbet daha ne zamana kadar sürecek. Kendilerine sorduğumuzda diyorlar ki özgürlük, ya bu nasıl özgürlük ki başkasının canını alıyor. 
 
Yarısı Almanya'da 408 terör suçlusunun iadesi için yaptığımız başvurular sudan sebepler ile reddedildi. En son Paris'te öldürülen terörist kırmızı bülten ile aranıyordu. Bizi her alanda eleştiren AB artık terör örgütü ile olan muhabbetini masaya yatırmalıdır. Çünkü bugün bize yarın Bomerang gibi kendilerine yönelecektir bu olay.
 
Bizim artık 54 yılın üzerinde AB'ye girmek için bekletilmekten ve AB'nin terör örgütlerine yaptıkları destekten ötürü sabrımız kalmamıştır. Bizim istikametimiz belllidir. Bin yıldır olduğu gibi Doğu'dan Batı'ya akmaya devam ederiz. Önümüze engel çıkartılırsa başka bir mecraya akar yine hedefimize ulaşırız.
 
KILIÇDAROĞLU YAKINDA DHKP-C'YE ÜYE OLUR
CHP Genel Başkanı Türkiye'yi Dünya karşısında karalama kampanyası yürütüyor. CHP Genel Başkanı'nın kendi ülkesini karalamak için ortaya attığı iddialar yüzünden terör örgütüne hayat öpücüğü veriyor. Neredeyse CHP Genel Başkanı şunu diyecek, bu terör örgütü nerede gidip oraya üye olayım, çok yakında gidip DHKP-C'ye de üye olur. Biz açıkası CHP Genel Başkanı'nın bu sempatisinin nereden kaynaklandığını merak ediyoruz.
 
CHP Genel Başkanı'nın kavramlar konusunda kafası karışık. Ciddi bir zihin karmaşası yaşıyor. Bunu defalarca yapıyor. Yurtdışında hükümeti eleştireyim derken Türkiye Cumhuriyeti'ni karalıyor. CHP, Çin Komünist partisi ile Sosyalist enternasyonel ile ortak çalışıyoruz diyor ama daha o birliğe Çin Komünist Partisi'nin üye olmadığını bilmiyor. Portekiz'de Suriye'nin zalimini savunan CHP Genel Başkanı kendi ülkesini bu kadar savunmuyor.
 
Kılıçdaroğlu'nu dinleyenler 'Bir insan ülkesine bu kadar haksızlık yapar mı' demiştir...
 
Türkiye işsizlikte Euro Bölgesi'nin altında. Küresel krizde ülkeler IMF kapısında borç kuyruğuna girerken, biz ise IMF'ye olan borcumuzu ödemeye devam etmiş ve önümüzdeki aylarda ise kapatma noktasına getirmişizdir. CHP Genel Başkanı bu tabloyu anlatıp övünmek yerine halen Türkiye'yi karalamakla yetiniyor. Biz Türkiye'nin ana muhalefet partisinin yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da söylemlerinden ötürü komik duruma düşmesini istemiyoruz.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN MÜJDE!
Şehit yakınlarına, engelli kardeşlerimize, gazilere, yoksullara çok yönlü yardımları ve sosyal destekleri hayata geçirdik. Başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere bir kaç düzenlemeyi sizinle paylaşıyorum. Toplu taşıma araçlarından belli kesimlere ücretsiz yararlanma imkanı sağlanıyordu şimdi ise artık  engellilerin, gazilerin, ve şehit çocukları, anne ve babaları toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacaktır. Tüm raylı ve deniz taşıtları da bu sistemlere dahil olup ücretsiz olacak. 
 
65 yaş üstü vatandaşlarımız belediyelerin toplu taşıma araçlarında, raylı taşıma araçlarında ve deniz taşıtlarından hizmetsiz yararlanabilecek ve saat sınırı olmayacak, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın şehirler arası raylı sistem araçları ve deniz taşıtlarındaki ulaşımlarını ise yüzde 50 indirimli hale getirdik.
 
BEKLENEN MÜJDEYİ AÇIKLADI
 Başbakan Erdoğan, grup toplantısında 8115 engelli memurun atamasının yapılacağını açıkladı.
 
Başbakan Erdoğan, engelli istihdamını 5 kat artırarak toplam 27 bin 224'e çıkardıklarını vurgulayarak, ''2013 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi kamuda istihdam edeceğiz'' dedi.
 
Erdoğan 2002 yılında 5 bin civarında engelli vatandaşın olduğunu, 2012 yılında ise bu bu sayının 27 bine çıktığını söyledi. 
Engelli kardeşlerimizin istihdamı konusunda adım atıyoruz. 2013'te 8 binin üzerinde engelli kardeşimizi  kamuda işe alacağız.
 
Milli Eğitim Bakanlığımız, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığımız engelli öğretmen istihdamı konusunda işbirliği yapıyor ve çok yakında durumu müsait olan engelli kardeşlerimiz de öğretmen olabilecek. Engelli kardeşlerimize 'kader mahkumusunuz' deme hakkını kimseye vermiyoruz. Engelli arkadaşlarımız da öğretmenlik yapar. Hem de bal gibi yapar.
 http://www.focushaber.com/basbakan-dan-dincer-e-engelli-ogretmen-cevabi-h-258635.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ