Altın çöpler, akülü araç yolu gözleyen engellilere umut oldu


 Samsun’un İlkadım Belediyesi’ni başlattığı Çöpünüz Altın Olacak Engeller Ortadan Kalkacak Projesi, akülü araca ihtiyacı olan bedensel engelli vatandaşları umutlandırdı. Engelsiz Yaşam Merkezi’ne akülü araç talebinde bulunan engelli vatandaşların evlerinde sosyal inceleme çalışması başlatılırken, proje kapsamında ayda en az 1 bedensel engelli vatandaşa akülü araba verilmesi planlanıyor.

Çöpünüz Altın Olacak Engeller Ortadan Kalkacak Projesi ile ilgili açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, maddi durumu yetersiz, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlar içerisinden her ay en az bir kişiye akülü araç vereceklerini söyledi. Yapılacak olan çekiliş ile hem altın hem de engelli akülü araç talihlisinin belirleneceği bilgisini veren Başkan Demirtaş, “Bu proje ile Engelli Akülü Araç kazanmak isteyen engelli vatandaşlarımızın bir an evvel kaydını yaptırmasını istiyoruz. Proje ile ilgili detaylı bilgi, belediyemizi resmi internet sitesinden edinilebilir. Ayrıca 433 11 51 nolu telefon numarasını arayarak vatandaşlarımız bilgi alabilir. Halkımızdan geri dönüşüm malzemelerini çöpe atmayıp oluşturduğumuz 444 55 06 nolu telefon numarasını arayarak engelli vatandaşlarımıza umut olabilir.” şeklinde konuştu.
Proje Komisyon Başkanı Orta Karadeniz Engelliler Derneği Üyesi Serap Dilek ise “İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi’nde ikamet eden bir vatandaşımız, Engelsiz Yaşam Merkezimize başvurarak kaydı yapıldı. İlkadım Belediyesi’nin vermiş olduğu Engelli Akülü Araba için çekilişe katılmak istediğini bildirdi. Komisyonumuz vatandaşımızın durumunu yerinde tespit etmek için kendilerinden randevu alarak evine gitti. Tespitlerimiz sonucunda engelli vatandaşımızın yaşam standartları doğrultusunda çekilişe katılmasına uygun olduğunu belirledik. Kriterleri uygun olan kardeşimize 1 adet çekiliş bileti verdik. Vatandaşımıza bol şans dileklerimizi ilettik.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ